Nr. 53 din 2019- Nimeni, de Gwenaelle Aubry

Astăzi a fost o sâmbătă mai liberă așa că am avut timp să termin Nimeni, de Gwenaelle Aubry.

Această carte este publicată la editura Pandora M, care face parte din grupul editorial Trei. Eu am auzit de această nouă editură doar anul acesta, spre rușinea mea, și am observat că au cărți chiar interesante.

Nimeni este a 3 sau a patra carte de la ei, și sincer, acesta fiind și motivul pentru care am luat-o de pe raft. Cartea urmărește povestea unei femei care încearcă să își înțeleagă, sau mai bine spus, să își explice tatăl, care o dată un avocat de succes, a ajuns un om cu probleme mintale care se face de râs cu orice ocazie.

Cartea se axează pe imaginea paternă, asta când cele mai multe cărți de tipul acesta psihologic trateată partea femeiască, a mamei, acesta fiind un motiv în plus care m-a convins să o citesc. Pentru mine, Scrisori către tata, de Franz Kafka a fost o carte foarte bună, și la acea carte m-am gândit când am văzut-o pe aceasta.

Întrebarea e- mi-a plăcut această carte sau nu? Așa și așa, e răspunsul meu. I-am dat doar 2 steluțe pe goodreads asta pentru că nu m-a atras prea tare. A avut momente chiar faine, foarte bine construite, dar a avut și multe momente când de-abia citeam.

Probabil că e de așteptat cu autorii care nu sunt cunoscuți, ei sunt puțin mai dificili, mai greu de înțeles și nu pe gustul tuturor.

Puncte slabe 👎

unele întâmplări nu sunt bine scrise, nu foarte bine argumentate

nu am fost foarte implicată în poveste

Puncte forte 👍

e o carte subțirică, are 200 de pagini care se citește relativ ușor

în loc de numere la capitole sau nume, avem alfabetul, fiecare literă fiind un nou capitol, lucru nemaiîntâlnit până acum de mine

De la același autor ✍

aceasta este prima carte de la Gwenaelle Aubry

Despre autor 📜

Gwenaelle este o scriitoaare și filozoafă din Franța

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s