Nr. 54 din 2019- Igiena asasinului, de Amelie Nothomb

O carte citită, o zi bună!

Am profitat de această duminică însorită și am citit Igiena asasinului, de Amelie Nothomb.

Acum câteva zile, când am fost la bibliotecă pentru a împrumuta cărți mă cam tot fâstâceam printre rafturi, parcă nimic nu mă atragea prea tare. La un moment dat, am trecut pe lângă raftul francezilor și am zis să arunc un ochi. Ceea ce mi-a ieșit în evidență a fost un anumit autor, Amelie Nothomb, care avea peste 15 cărți, toate asemănând între ele. Pentru ca un autor străin să aibă traduse atâtea cărți în română trebuie ca acel autor să fie destul de îndrăgit de cititori, așa că am zis să îi acord mai multă atenție.

La o analiză mai de aproape am văzut că această scriitoare belgiană este foarte citită și mai ales, foarte productivă, ea scriind cam un roman pe an, lucru mai mult decât de lăudat. Pentru mine, acest fapt este foarte aproape cu Eric-Emmanuel Schmitt, un autor foarte drag mie, și el scriind foarte mult.

Cu toate că aveam de unde alege, am decis să încep cu prima ei carte, Igiena asasinului, carte ce s-a bucurat de multe sute de mii de exemplare vândute, așa că am zis că merită o șansă.

Și bine am făcut, pentru că mi-a plăcut foarte mult cartea.

Din titlu și din poza de pe copertă, credeam că e o carte polițistă, sau ceva în genul Agatha Christie. Dar am fost surprinsă, plăcut aș adăuga, când am descoperit un stil foarte bine definit de a povesti, o narare aproape fără cusur, pentru mine cel puțin. Un alt aspect ce mi-a plăcut a fost povestea, care mie mi s-a părut inedită, și care are parte de un twist foarte neprevăzut.

Nu vreau să dau spoilere, cu toate că aș vrea să o fac, dar povestea cunoaște o turnură de evenimente foarte spectaculoasă și ingenioasă.

Recomand această carte pentru cei ce vor ceva revigorant, pentru cei ce sunt în căutarea unei lecturi puțin diferite și pentru cei ce să găsesc într-un reading slump.

Puncte slabe 👎

sincer, nici nu știu care ar fi un punct slab care să iasă în evidență

Puncte forte 👍

toată cartea mi-a plăcut, începutul, conținutul și sfârșitul

m-a captivat povestea încă de la început, este o lectură puțin mai diferită de ceea ce am citit eu în ultima vreme, o schimbare bine-venită

De la același autor  ✍

aceasta este prima carte de la Amelie, dar cu siguranță nu va fi ultima, ba chiar plăcuiesc să îi citesc cărțile în ordinea în care au fost scrise

Despre autor 📜

Amelie Nothomb este o scriitoate belgiană, care a călătorit foarte mult când a fost micuță

Este un autor foarte productiv, scrie cam o carte pe an în ultimii mai bine de 20 de ani

 

Publicitate

Un gând despre “Nr. 54 din 2019- Igiena asasinului, de Amelie Nothomb

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s