Nr. 64 din 2019- Bonjour tristesse, de Francois Sagan

Astăzi am fost până la bibliotecă de unde am venit acasă cu 3 cărți proaspete și gata de citit. 😍

Având în vedere că am avut timp, deja m-am și apucat de o carte, pe care am și terminat-o. Așadar, cartea de azi este Bonjour tristesse, de Francoise Sagan.

Am decis să iau această carte după ce am văzut că pe copertă scrie că este un roman care a răscolit destinele unei generații și pentru că a fost debutul scriitoarei la vârsta de doar 19 ani, lucru mai mult decât impresionant.

Cartea urmărește peripețiile unei adolescente de doar 17 aflată într-o vacanță pe coasta Franței împreună cu tatăl său și prietena acestuia.

Pot să spun că mi-a plăcut cartea destul de mult, încât am terminat-o dintr-o ședere. A fost interesant să văd stilul bine conturat al unei tinere de 19 ani. Totușu, nu pot să zic că mi-a plăcut foarte mult cartea. Cu toate că poate la vremea ei era un mic scandaloasă, îi lipsesc multe elemente mai indecente ca să le spun așa. Mă așteptam ca finalul să fie unul mai wow, dar am rămas puțin dezamăgită.

Bonjour tristesse este o lectură ușoară, plăcută aș zice, care întruchipează un talent înnăscut al autoarei franceze, este o lectură ce te duce cu gândul la vară și la statul la plajă.

Puncte slabe 👎

Finalul nu a fost destul de convingător, se putea ca toată lectura să fie mai intensă

Puncte forte 👍

Un stil foarte bine definit al scriitoarei

De la același autor ✍

Aceasta este prima carte de la Francoise Sagan

Despre autor 📜

Francoise Sagan și-a făcut debutul la 19 ani cu cartea Bonjour tristesse, fiind un succes culminant, toată opera sa fiind apreciată în cultura franceză

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s