Nr. 67 din 2019- Patria mea A4, de Ana Blandiana

Stilul Anei Blandiana îl îndrăgesc din ce în ce mai mult, cu fiecare carte citită. De data aceasta am ales Patria mea A4, o carte de poezii care mi-a plăcut foarte mult.

Anul acesta mi-am propus să citesc cât mai mult de la ea, scriitoarea fiind o comoară a României și a poeziei românești.

Această carte am citit-o dintr-o ședere, a mers ca unsă, iar unele poezii vor dăunui cu mine pentru o perioadă lungă de timp.

În urmă cu o lună am și avut ocazia să o văd pe Ana Blandiana în persoană, atunci când a venit la o lansare de carte la Timișoara. Cu această ocazia, scriitoarea a și recitat câteva poezii, dintre care una din această carte, poezie ce mi-a rămas în minte încă de pe-atunci și care o să mai rămână pentru că mi se pare de o sensibilitate aparte.

20190420_152838

Pe lângă această poezie, au mai fost și altele care mi-au plăcut mult, dar și câteva peste care am trecut fără prea mult cuget.

Per total, mi-a plăcut foarte mult cartea, o recomand tuturor și de-abia aștept să mai citesc de la ea. Îmi place emoția pe care o pune în poeziile sale cu delicatețe, dă o aură aparte cuvintelor și înrămează trăiri ce îți ajung diresc la suflet.

Puncte slabe 👎

Unele poezii nu au fost atât de expresive

Puncte forte 👍

Poezii pline de delicatețe și emoție

De la același autor ✍

Am mai citit Orologiul fără ore, Variațiuni pe o temă dată și Reflexul sensurilor

Despre autor 📜

Ana Blandiana este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din România, cu o carieră de peste 50 de ani

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s