Nr. 69 din 2019- Țara lui Gufi, de Matei Vișniec

Am fost astăzi la bibliotecă și mi-am luat ceva cărți, dintre care una este deja citită.

Țara lui Gufi de Matei Vișniec este prima dintre ele pe care am terminat-o, împreună cu o alta de poezii despre care o să vă vorbesc curând. Spre rușinea mea, nu am citit nimic de la Vișniec pâna acum, acesta fiind recunoscut ca unul dintre cei mai importanți dramaturgi ai noștri, iar eu sunt un mare fan al teatrului. Așa că am luat o carte la întâmplare de la el, urmând ca pe viitor să citesc mai mult din opera sa.

Cartea de față, Țara lui Gufi, este o carte care arată bine, care are ilustrații interesante. Nu pot să spun că nu mi-a plăcut, a avut unele pasaje, în special sfârșitul actului I și actul II în mare parte, plus pe sfârșitul actului III când mi-a plăcut, dar parcă tot nu a fost ceva la care să mă mai întorc, parcă a avut ceva care m-a distanțat de ea încă de la început.

Mă bucur că am citit-o, astfel am descoperit un nou autor român, mi-a adus aminte de Shakespeare prin felul în care s-au desfășurat evenimentele. La început nu mi-a plăcut deloc, dar pe parcurs a devenit mai ok, asta pentru că a început să aibă sens. Practic, regăsim un portret al unei societăți afone, care refuză să vadă adevărul, care se orbește singură, și asta din cauza unui conducător care crede că știe ce vrea poporul mai bine decât poporul însuși.

Puncte slabe 👎

Începutul a fost nevoios, o abundență de cuvinte care nu aveau sens

Puncte forte 👍

Este o poveste cu tâlc

De la același autor ✍

Aceasta este prima carte de la Vișniec

Despre autor 📜

Matei Vișniec este un poet și dramaturg român, care trăiește în Franța, unde și scrie în limba franceză. După 1989, devine autorul cel mai jucat în România.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s