Nr. 71 din 2019- Ugly love. Despre fața urâtă a iubirii, de Colleen Hoover

Astăzi am profitat de ceva timp liber și am terminat de citit Ugly love. Despre fața urâtă a iubirii, de Colleen Hoover.

Am început această carte ieri și fiind ușor de citit, am și terminat-o azi. Am ales să citesc această carte deoarece am tot văzut-o pe instagram, toată lumea zicea că este o carte foarte bună, că Colleen Hoover este o scriitoare foarte faină ș.a.m.d.

Un mare avantaj pentru această carte este că se citește ușor, așa că și dacă nu mi-ar fi plăcut, măcar nu aș fi pierdut prea mult timp cu ea. Dar, nu pot să zic că mi-a displăcut, cu toate că nu e un masterpiece.

Eu nu am mai citit YA fiction de ceva ani, așa că m-am îndepărtat de acest gen și mi-a luat ceva timp până m-am convins că aceasta este o carte YA și deci nu trebuie să o judec ca pe o carte normală de ficțiune.

Din punct de vedere al unei YA cărți, a fost o carte bună, recunosc. Cu toate acestea, mi s-a părut că the love scenes au fost mult prea explicite. Regăsim foarte multe descrieri ce se întind pe pagini întregi ale scenelor mai spumoase, lucru care m-a deranjat la un moment dat.

Din câte îmi aduc eu aminte, acum câțiva ani parcă astfel de cărți nu conțineau atâtea pasaje atât de descriptive ale scenelor de sex. Acest lucru mă face să mă întreb dacă cumva doar sexul vinde în zilele de azi. Adică tinerii doar asta vor să citească?…nu prea cred. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar se puteau descrie astfel de scene într-un mod mai domolit, nu așa de explicit. Cred că acest val de descrieri explicite a început o dată cu 50 shades of grey și parcă nu vrea să se domolească nici cum. Pentru mine nu este o problemă, pentru că nu mai obișnuiesc să citesc YA fiction, dar totuși, generațiile următoare sunt afectate de acest lucru. Peste tot vezi doar imagini cu texte sexuale, fie că e vorba de poze, filme, cărți, fashion. Nu ceea ce este în exterior contează cel mai mult, ci ceea ce ai în interior.

Nu vreau să mă lungesc cu acest subiect, cu toate că s-ar mai putea spune mai mult, dar oricum, mi-a plăcut cartea, minus părțile de care v-am spus mai sus.

Oricum, mă bucur să văd că tinerii citesc, și că îi citesc cărțile lui Hoover.

Nu știu când voi mai citi o altă caret de la Hoover, asta pentru că am alte lecturi plănuite pe viitor, dar nu regret nici un pic faptul că am citit-o.

Puncte slabe 👎

scenele de sex au fost mult prea elaborate

Puncte forte 👍

mi-a plăcut povestea și a avut pasaje bune de descriere

De la același autor ✍

aceasta este prima carte de la Colleen Hoover

Despre autor 📜

Colleen Hoover este o scriitoare din SUA care este foarte îndrăgită pentru cărțile pentru tineri.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s