Nr. 76 din 2019- Schimbarea, de Mo Yan (7 CĂRȚI în 7 ZILE)

După cum vă spuneam vineri, săptămâna aceasta am ales să aduc puțină culoare în lectura mea și să mă provoc să citesc 7 cărți în 7 zile.

Poate că unii dintre voi citiți în fiecare zi, dar eu nu pot citi 7 zile din 7, am nevoie de zile pauză, chiar dacă în unele zile citesc și 300 de pagini.

Acestea fiind spuse, am ales 7 cărți pe care vreau să le citesc, dar acestea se mai pot schimba, deci nu are rost să le trec aici. Le veți vedea pe toate aici pe blog sau pe instagram, iar la sfârșitul provocării voi scrie un articol despre experiența mea.

Ziua 1 nu a început foarte promițător. A plouat toată ziua și a trebuit să fac 3 drumuri la 3 biblioteci încercând să nu mă las complet udată din cap până în picioare. Un alt factor care m-a deznădăjduit a fost faptul că nu am găsit cărțile pe care le vroiam. Îmi făcusem o listă cu cărți pe care să le împrumut, dar fie erau împumutate, fie biblioteca nu le avea, fie pur și simplu nu le găseam pe rafturi.

Dar, până la urmă, am ales ceva cărți așa că măcar am putut începe provocarea.

Prima carte este a unui scriitor laureat cu Premiul Nobel pentru Literatură din 2012, Mo Yan, carte intitulată Schimbarea.

De ce am ales această carte? Pentru că nu am citit nimic de la Mo Yan, și fiind laureat cu Nobel am zis că merită și pentru că e bine să începi cu ceva ușor atunci când încerci un nou scriitor pentru a nu te simții răvășită și acaparată de o scriitură pe care nu o cunoști deloc.

Schimbarea este o nuvelă autobiografică de mai puțin de 130 de pagini care spune povestea scriitorului însuși. Mi-a plăcut cartea, dar nu m-a impresionat foarte tare.

Mi-au plăcut unele elemente de caracterizare și narare, iar firul narativ este unul cronologic, deci nu e ceva greu de înțeles. Vroiam mai mult de la lectură, dar asta nu înseamnă că nu e o carte bună, doar că nu oferă nimic wow, atât din punct de vedere al poveștii, cât și al tehinicii narative.

Puncte slabe 👎

mă așteptam la o poveste mai in-depth

Puncte forte 👍

un stil curat și bine definit

De la același autor ✍

Aceasta este prima carte de la Mo Yan

Despre autor 📜

Mo Yan este unul dintre cei mai titrați autori ai Chinei în ultimii 50 de ani. A primit premiul Nobel pentru Literatură în 2012.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s