Nr. 79 din 2019- Băiatul prințului, de Paul Bailey (7 CĂRȚI în 7 ZILE)

Ziua a 4-a din maratonul 7 CĂRȚI în 7 ZILE!

Pentru astăzi am ales cartea Băiatul prințului, de Paul Bailey. Îmi propusesem să citesc Uchiul Rudolf de la acest autor, dar cum acea carte nu era disponibilă la bibliotecă, am zis că merită să o citesc pe aceasta în loc.

Lectura mi-a plăcut, a fost o carte ușor de citit și nu m-am plictisit nici un moment. Ceea ce mi-a plăcut la carte a fost faptul că avem personaje românești, cu o acțiune plasată atât în România, cât și în Paris, iar la sfârșit, avem și ceva locuri din Londra.

Această carte relatează povestea de dragoste dintre 2 bărbați, poveste ce începe în 1927, deci într-o perioadă în care astfel de relații nu numai că erau interzise, dar erau și pedepsite. Cu toate că această relație cauzează ceva probleme de familie, această carte nu se axează pe acest lucru, dar pe povestea lor efectivă.

Îmi place stilul lui Paul Bailey, și în viitor cu siguranță voi mai citi de la el.

Și acum să vă spun ceva amuzant. În momentul când am intrat pe goodreads pentru a pune cartea la lecturi citite, surpriză- eu mai citisem această carte! 🤣 Nu mică mi-a fost surprinderea că nu mi-am adus aminte, nici la bibliotecă, nici acasă în timp ce o citeam, că de fapt, eu o citesc pentru a doua oară. Eu nu obișnuiesc să recitesc cărți, asta pentru că sunt atât de multe pe care să le devorez, dar uite că pe aceasta am citit-o de 2 ori. Nu știu dacă asta e de bine sau, faptul că nu mi-am adus aminte de ea, dar asta e acum, nu pot să mai dau înapoi.

Puncte slabe 👎

nu e o capodoperă, poate unele pasaje meritau mai multă descriere

Puncte forte 👍

un stil foarte accesibil, care te captează imediat

De la același autor ✍

aceasta este singura carte citită de la Paul Bailey (de 2 ori chiar 😅)

Despre autor 📜

Paul Bailey este un scriitor londonez, care a publicat numeroase cărți și a primit variate premii, fiind finalist pentru Booker-Prize de 2 ori

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s