Nr. 82 din 2019- Vis febril, de Samanta Schweblin (7 CĂRȚI în 7 ZILE)

Ziua a 7-a din maratonul 7 CĂRȚI în 7 ZILE!

Astăzi este ultima zi din maraton și am ales o carte pe care am primit-o chiar ieri de la @luisane, Vis febril, de Samanta Schweblin. Am decis să o citesc pentru că este un roman finalist pentru Premiul Man Booker International, un premiu destul de prestigios, deci merită o încercare. Plus, celelalte cărți pe care le mai aveam erau destul de voluminoase, deci nu aveam timp destul pentru a putea încheia maratonul în această seară.

Cartea aceasta are puțin peste 120 de pagini, se citește foarte ușor, doar că eu nu cred că am înțeles-o chiar foarte bine. După părerea mea, cred că e mai mult o nuvelă decât un roman, care ne spune povestea unei tinere care se află pe moarte în spital, lângă care se află un băiețel care nu este al ei.

Practic, cartea sare deseori în timp, astfel aflăm mai multe despre băiețel, și despre cum acesta a fost otrăvit când era micuț.

Ideea aceasta mi s-a părut foarte bună, ba chiar cred că merita să fie expusă pe mai multe pagini, putea ieși o poveste mai scary din ea.

Nu a fost chiar pe gustul meu foarte tare, dar nu pot să zic că mi-a displăcut. Am fost confuză de câteva ori referitor la cine e cine, și la timpul în care ne aflăm.

Cât despre maratonul 7 CĂRȚI în 7 ZILE, o să revin mâine, sper, sau în cel mai scurt timp, cu un mic articol despre toată experiența și despre ceea ce am învățat eu din această săptămână.

Puncte slabe 👎

subiectul se putea extinde pe mai multe pagini

Puncte forte 👍

mi-a plăcut ideea cărții

De la același autor ✍

aceasta este prima carte de la Samanta Schweblin

Despre autor 📜

Samanta Schweblin este o scriitoare contemporană din Argentina, care a publicat mai multe volume de povestiri care au fost recompensate cu diferite premii, si care a scris și romane, Vis febril fiind primul ei roman, care a fost nominalizat la Premiul Man Booker International.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s