Nr. 83 din 2019- Felii de lămâie, de Anca Vieru

Cu toate că maratonul 7 CĂRȚI în 7 ZILE se terminase duminică, iată că și ieri am reușit să citesc o carte de la cap la sfârșit, asta pentru că mi-a plăcut tare mult.

Felii de lămâie, scrisă de scriitoarea contemporană din România, Anca Vieru, a fost alegerea mea pentru ziua de ieri, care nu a început prea bine, nu aveam chef de citit, poate aveam nevoie de o pauză, dar am zis să citesc măcar o povestire din carte și așa am ajuns să o termin în aceeași zi.

Ce m-a atras la Felii de lămâie? Stilul scriitoarei, care este unul accesibil, dar versatil, și poveștile prezentate, care au în centrul lor mentalitatea românescă. Îmi place tare mult atunci când citesc o carte bine scrisă de-a unui autor român, asta pentru că vreau să avem și noi o literatură nu mai bogată, dar mai bună, iar Anca Vieru reușește să ne aducă o lectură plăcută și bine definită.

Toate povestirile mi-au plăcut, unele mai mult ca altele, și am rămas foarte plăcut surprinsă atunci când am citit o povestire care o are în prim plan pe Agatha Christie, una dintre scriitoarele mele preferate din toate timpurile. Tot timpul sunt surprinsă atunci când găsesc nuvele sau poezii dedicate celebrei scriitoare, cum a fost și în cazul unei poezii scrise de Ana Blandiana în cea mai recentă publicație a ei.

Un alt element care mi-a plăcut a fost consistența fiecarărei povestiri, toate având un nucleu bine definit și clar. Cu siguranță că voi citi și romanul apărut cu un an în urmă, Spulberatic, dar nu știu dacă încă se găsește la bibliotecă, așa că va trebui să mai aștept puțin.

Vă recomand să citiți Felii de lămâie, o culegere de povestiri care alcătuiesc o lectură plăcută și bine definită, plus, veți putea descoperi un nou scriitor român care cu siguranță va mai scoate cărți bune mulți ani de acum în colo.

Puncte slabe 👎

unele povestiri nu m-au atras foarte mult

Puncte forte 👍

narațiune bună, personaje reale și bine create

De la același autor ✍

aceasta este prima carte citită de la Anca Vieru

Despre autor 📜

Anca Vieru este o scriitoare din România care a publicat în diferite antologii și culegeri și care a debutat cu Felii de lămâie, urmând ca primul său roman, Spulberatic, să fie adus în fața cititorilor în aprilie 2018.

Publicitate

2 gânduri despre “Nr. 83 din 2019- Felii de lămâie, de Anca Vieru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s