Nr. 87 din 2019- Scrisori de dragoste către o prințesă chineză, de Matei Vișniec

Cu toate că ieri am terminat o altă carte, Oceanul sufletului ( review aici), aveam ceva timp liber și am început să răsfoiesc cărțile ce le-am luat de la bibliotecă, printre care se afla și Scrisori de dragoste către o prințesă chineză, scrisă de Matei Vișniec, și văzând că este subțirică, am zis că să încep să o citesc, mai ales pentru că e pe părți.

Din una în alta, am ajuns la finalul cărții  😅 și iată că azi vă vorbesc despre carte numărul 87 din acest an. Lectura acestei cărți a mers foarte ușor și chiar mi-a plăcut destul de mult, ceea ce e surprinzător.

Atunci când am ales această carte de la bibliotecă nu citisem nimic despre ea, știam doar că e scrisă de Vișniec, din a cărui operă vreau să citesc mai mult, și mai știam că este scrisă sub formă de scrisori, ceea ce m-a atras imediat.

Cartea cuprinde 2 părți: prima numită Cum am dresat un melc pe sânii tăi și a doua- Scrisori de dragoste către o prințesă chineză. Cea mai mare parte a cărții este constituită de prima parte, care cuprinde scrisori erotice, dar care deși te duc cu gândul la unele lucruri foarte intime, are un fler delicat, fiind bine construită. Găsim multe metafore cu aluzie sexuală, care nu m-au deranjat foarte mult, fiind bine puse în evidență.

Mi s-a părut că prima parte a fost foarte bine definită, construid portrete solide atât pentru bărbat, cât și pentru femeie, cartea fiind o odă sexului feminin. Eu nu citesc astfel de literatură prea des, dar această carte nefiind vulgară, a fost chiar interesantă de citit.

Cea de-a doua parte a fost ok, dar nu la fel de îmbibată cu emoție ca prima.

Matei Vișniec este un autor care începe să îmi placă și pe care vreau să îl descopăr mai mult, iar această carte îi aduce numai laude.

Puncte slabe 👎

partea a doua a fost mai slăbuță ca prima

Puncte forte 👍

descrieri bune ale sentimentelor naratorului

De la același autor ✍

am mai citit piesa de teatru Țara lui Gufi

Despre autor 📜

Matei Vișniec este un poet și dramaturg român, care trăiește în Franța, unde și scrie în limba franceză. După 1989, devine autorul cel mai jucat în România.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s