Nr. 89 din 2019 – Oamenii fericiți citesc și beau cafea, de Agnes Martin-Lugand

Cu toate că am terminat o altă carte înainte de aceasta, am să vă vorbesc mai întâi despre Oamenii fericiți citesc și beau cafea, de la Agnes Martin-Lugand.

Aceasta a fost o carte destul de anticipată de mine, am văzut multă lume de pe instagram că a citit-o, că le-a plăcut-o, așa că eram tare nerăbdătoare să o citesc. Cu greu am găsit-o la bibliotecă, asta pentru că se împrumută foarte des. Așa că la ultima mea vizită la una dintre secțiile bibliotecii am văzut-o, și am și luat-o, ca nu cumva data viitoare să nu o mai găsesc.

M-am apucat de această carte astăzi și am și terminat-o destul de repede, asta pentru că este o carte ușor de citit și nu are nici foarte multe pagini, 170. Lectura a început bine, avea un subiect promițător, o femeie din Paris care deține o cafenea literară își pierde soțul și fiica într-un accident de mașină. Ca să își revină puțin, decide să plece în Irlanda de una singură. Până aici, totul a fost ok, dar după s-a pornit furtuna de clișee, din care nu am mai ieșit deloc toată lectura.

Nu vreau să spun că nu mi-a plăcut, dar au devenit deranjate momentele siropoase, previzibile, care deși erau scrise bine de către autoare, nu puteau pur și simplu să fie făcute să pară naturale.

Se putea face mult mai mult cu acest subiect, se putea merge mai adânc decât o aventură previzibilă cu vecinul însingurat. Cafeneau, care devide refugiul ei la sfârșit, putea fi descrisă mai mult, iar schimbările personajului principal puteau fi argumentate mai mult, nu doar aruncate acolo, ca și cum Diane era doar de 18 ani.

Acum că am terminat-o măcar pot să mi-o scot din cap și poate la un moment dat voi citi și celelalte două cărți de la autoare.

Puncte slabe 👎

prea multe clișee siropoase și previzibile

Puncte forte 👍

cartea începe bine, cu un subiect interesant

De la același autor ✍

aceasta este prima carte de la Agnes Martin-Lugand

Despre autor 📜

Agnes Martin-Lugand este o scriitoare din Franța, care a studiat psihologia, Oamenii fericiți citesc și beau cafea fiind prima ei carte, pe care și-a publucat-o pe cont propriu pe Kindle Amazon, și care a atras atenția bloggerilor de specialitate, astfel fiind publicată de o editură.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s