Nr. 95 din 2019 – Povestea mea, de Michelle Obama

Ei, uite că am apucat să citesc și eu autobiografia fostei prime doamne a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama, carte intitulată sugestiv Povestea mea.

Mi-a fost împrumutată cartea de la o prietenă, așa că am dat zor să o termin într-un timp cât mai scurt pentru a o putea înapoia. Mă bucur că mi-a putut-o împrumuta ea, că altfel nu cred că la bibliotecă o aduceau anul acesta.

Mi-a plăcut cartea, nu la fel de mult ca cea a Virginei Woolf, Jurnalul unei scriitoare, dar pot să zic că cele peste 600 de pagini nu au fost irosite. Da, numărul de pagini poate fi intimidant și de multe ori întâlnesc cărți care au multe pagini și care atunci când le citești îți dai seama că putea fi mai scurtă. Dar, această carte cumva a reușit să se impună și să se dezvolte foarte bine pe această mare lungime.

Având în vedere că sunt la Sibiu, am avut ceva mai mult timp seara să citesc, mai ales pentru că nu am televizor în cameră, așa că băgam și câte 150 de pagini o dată, asta pe lângă paginile ce le citeam în timpul zilei. Totodată, lectura a avut un curs foarte firesc și natural, astfel că nu au fost momente când să mă fi împotmolit cu cititul sau ceva.

În această carte descoperim o Michelle pe care eu nu o știam, cu toate că tot timpul ea era cu zâmbetul pe buze, dar aici vedem ce s-a întâmplat în culise. Nu știam că ea făcuse Dreptul sau că lucrase la Primărie sau că nu a putut avea copii decât prin vitro. Tot prin intermediul ei am putut descoperi un Barack mult mai apropiat familiei, mult mai drăgăstos.

Vreau să cred că toate cele spuse sunt adevărate, așa că mă bucur că cei doi au putut fi în conducere, Michelle implicându-se chiar foarte mult în diferite cauze care chiar aveau o importanță crucială, ca obezitatea copiiilor.

Drumul ei și al lui Barack nu este finalizat, eu sunt sigură că cei doi vor mai ajuta omenirea în continuare, chiar dacă șederea la Casa Albă s-a încheiat.

Am văzut că multă lume de pe bookstagram a citit-o și cei mai mulți i-au adus numai laude, ceea ce pot să spun și eu că merită. Nu aș considera-o o lectură obligatorie, dar o lectură care poate avea un impact mai mare sau mai mic asupra ta. Pe mine această carte m-a motivat, m-a făcut să îmi doresc să fac mai multe, să realizez mai mult și să încerc să ajut pe aproapele meu mai mult.

Puncte slabe 👎

Unele secvențe erau cu iz politic, ca un fel de campanie și poate că unele perioade din viața ei, unele episoade erau prea detaliate

Puncte forte 👍

Multe momente foarte emoționante care arătau o Michelle naturală

De la același autor ✍

Aceasta este prima carte de la Michelle Obama

Despre autor 📜

Michelle Obama a fost prima doamnă a Americii din 2008 până în 2016.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s