Nr. 97 din 2019 – Maigret la tribunal, de Georges Simenon

Continui faza aceasta de crime fiction cu un volum din seria Maigret, Maigret la tribunal, scrisă de marele scriitor belgian Georges Simenon.

Eu mai citisem de la el o carte sau două, fiind mare fană a acestui gen. Cartea aceasta, Maigret la tribunal, este o carte pe care o aveam în biblioteca proprie, lucru ce nu se întâmplă prea des și am vrut de ceva timp să o citesc. Am ceva cărți necitite pe rafturile de acasă și ar cam trebui să mai citesc din ele, așa că aceasta a fost o alegere mai mult decât reușită.

Această carte a fost o carte bună, o lectură plăcută, perfectă pentru o după-amiază de vară. Am citit-o în câteva ore, având și ceva pauze și pot să spun că mi-a plăcut. M-a ținut captivată, cum se întâmplă de obicei la astfel de lecturi.

Îmi place stilul lui Georges Simeon, este unul apropiat de cel al Agathei Christie, Poirot fiind beligan ca și Simeon. Este un stil curat și îngrijit, care te ține captivat.

Astfel de lecturi pe mine mă relaxează, dar sunt și implicată în lectură, tot timpul imaginându-mi cine e criminalul și cam niciodată nu ghicesc corect, dar asta poate se va remedia odată cu citirea a cât mai multe cărți de acest gen.

Recomand cartea aceasta, sau oricare de la Geoge Simeon, dacă vreți o lectură ușoară sau o o lectură care să vă scoată dintr-un reading slump.

Puncte slabe 👎

Unele momente nu m-au ținut captivată la fel de mult ca altele

Puncte forte 👍

O crimă bine pusă la punct, cu multe detalii și răsturnări de situație

De la același autor ✍

Am mai citit Maigret și aristocrații

Despre autor 📜

Georges Simenon a fost un scriitor foarte productiv din Belgia care scria până la 70 de pagini pe zi, publicând peste 200 de cărți, nuvele sau articole.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s