Nr. 99 din 2019 -Eleganța ariciului, de Muriel Barbery

Just one book away from the 100th one!!! YAY!

Eleganța ariciului, de Muriel Barbery, este o care de care nu știam până nu am văzut-o la alte persoane de pe bookstagram, fapt ce mi-a stârnit curiozitatea, așa că am zis să o încerc.

Am început cartea vinerea trecută, dar am abandonat-o după aproximativ 50 de pagini pentru că nu mă prinsese deloc. Duminică, totuși, am zis să îi mai dau o șansă și în câteva ore era și gata!

Deci da, începutul e foarte șovăitor, te face să nu o continui, e anoastă, nu prea înțelegi multe, dar dacă poți trece peste primele 60ish de pagini din carte, lectura va deveni ceva de vis.

Povestea este cute și frumoasă, te sensibilizează, iar sfârșitul te sfârșie, în sensul bun.

O să scriu aici un mic citat care mi-a plăcut mult, cartea având multe mici propoziții, sau chiar fraze întregi, care te fac să te oprești din citit și să contemplezi la cele scrise:

„Nu-i nevoie să călătoresc; cufundarea în sferele memoriei mele literare e de-ajuns. Căci ce distragere mai nobilă există, nu-i așa, ce tovărășie mai captivantă, ce transă mai delicioasă decât cea a litaraturii?”

Recoamnd această carte tuturor, este o carte care sensibiliează sufletul, care te emoționează și care îți oferă o lectură cum nu întâlnești prea des: sinceră și plină de suflet.

Puncte slabe 👎

Începutul, bineînțeles

Puncte forte 👍

o poveste emoționantă, cu personaje bine clădite

De la același autor ✍

aceasta este prima carte de la Muriel Barbery

Despre autor 📜

Muriel Barbery este o scriitoare franceză născută la Maroc, având studii în filozofie. A debutat în 2000 cu romanul O delicatesă, Eleganța ariciului fiind cea de-a doua carte a ei, publictă în 2006, cu un succes răsunător.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s