Nr. 117 din 2019 – Crimă la Torino, de Stelian Țurlea

În ultima vreme mă confrunt cu un pic de reading slump în care nu e vorba că nu vreau să citesc, dar nu mă prea atrage nimic. Probabil că de aceea am apelat la romane polițiste, pentru că acestea țin cititorul antrenat în poveste și sunt și lecturi ușoare și plăcute.

Ei bine așa s-a întâmplat și ieri, când am citit mini romanul Crimă la Torină, de Stelian Țurlea. Când am citit descrierea cărții am fost foarte entuziasmată să o citesc, plus că este o carte tare scurtă, de doar 110 pagini, numai bună pentru o duminică lejeră.

Cartea ne spune povestea a trei scriitori români care sunt cooptați într-un concurs ținut de un magnat bogat din Torino pentru a câștiga un premiu de 100.000 de euro cu condiția să scrie un roman de 200 de pagini în 10 zile pornind de la o crimă nerezolvată ce s-a petrecut în acel oraș în urmă cu 7 ani.

Descrierea m-a atras din prima, dar pot să spun că textul m-a dezamăgit. Nu a fost o carte rea, dar a fost mult prea scurtă, firul narativ a fost grăbit, iar finalul a fost cam sec. Cartea aceasta avea toate ingredientele unei cărți mystery & thriller de succes, dar din păcate nu a livrat o lectură prea bună, cu toate că a fost lejeră și ușor de citit.

Cu toate că nu am fost mulțumită de execuția poveștii, mă bucur că în sfârșit am reușit și eu să ciesc o carte de la Stelian Țurlea și sunt sigură că or să mai urmeze și altele pe viitor.

Puncte slabe 👎

acțiune grăbită, final flat

Puncte forte 👍

poveste intrigantă

De la același autor ✍

aceasta este prima carte de la Stelian Țurlea

Despre autor 📜

Stelian Țurlea este un scriitor și jurnalist român. Este autor a optsprezece romane, zece cărți de publicistică, nouă cărți pentru copii, două traduceri și a îngrijit șase albume.

Publicitate

Un gând despre “Nr. 117 din 2019 – Crimă la Torino, de Stelian Țurlea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s