Nr. 121 din 2019 – Vânătoarea de asfințituri pe Strada 42, de Bogdan Hrib

Vânătoarea de asfințituri pe Strada 42 este prima carte citită de la Bogdan Hrib, un jurnalist foarte apreciat de la noi, care a înființat editura Tritonic. Sper ca pe viitor să apuc să citesc cât mai multe cărți de la el, asta pentru că m-a prins stilul lui.

Cartea de față cuprinde 5 povestioare destul de scurte, dar care sunt foarte bine scrise. Bogdan Hrib se evidențiază în marea scriitorilor prin stilul curat, concis, fără foarte multe împodobiri, dar care transmite trăiri puternice și senzații tari, caracteristice romanelor thriller.

Acum este prima dată când fac cunoștiință cu polițistul Stelian Munteanu, pe care îl regăsim în ipostaze inedite, vecine cu irealul, cu fantasticul. M-au surprins întâmplările redate, au avut mult umor negru și o ironie bine mascată.

Cartea se citește ușor, are în jur de 110 pagini, dar acțiunea este bine concentrată, rar regăsim pasaje cu descrieri, suspansul făcându-și imediat prezența.

Puncte slabe 👎

unele povestiri au avut sfârșituri mai slabe

Puncte forte 👍

un nivel al ironiei și umorului destul de ridicat

De la același autor ✍

aceasta este prima carte de la Bogdan Hrib

Despre autor 📜

Bogdan Hrib este un junalist și fotograf din București. În 1993 a fondat editura Tritonic. A scris numeroase cărți, cu nuvele sau romane, cât și opere în colaborare cu alți scriitori.

Publicitate

Un gând despre “Nr. 121 din 2019 – Vânătoarea de asfințituri pe Strada 42, de Bogdan Hrib

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s