Nr. 122 din 2019 – Atentat, de Amelie Nothomb

Au trecut câteva zile de când am terminat această carte, dar doar astăzi am găsit ceva timp ca să scriu câteva cuvinte despre ea.

Seria Amelie Nothomb continuă cu Atentat, o poveste despre acceptarea în societate și despre standardele fizicului și cum acestea schimbă caracterul omului. În Atentat regăsim o rescriere a celebrei povești a lui Quasimodo, cocoșatul de la Notre Dame, care în adaptarea lui Nothomb se avântă în lumea modei, cu toate că el are o figură mai mult decât respingătoare. Cu toate acestea, personajul nostru întâlnește o fată care îi va fura inima, o fată care este cea mai frumoasă din lume, cumva surprinzător și ipocrit, având în vedere aspectul său fizic.

Lectura a fost una ușoară, cum se întâmplă de obicei cu cărțile belgiencei. Cu toate acestea, nu pot să spun că mi-a plăcut așa de mult, aveam așteptări mai mari, iar sfârșitul a fost puțin cam prea clișeic. Cred că se putea umbla puțin la anumite pasaje, în special la cele aflata spre sfârșitul cărții, atunci când lectura s-a dus puțin spre o istorisire siropoasă cu aere de telenovelă.

Însă, eu mă bucur că am citit-o, că am mai lecturat o carte din seria Amelie Nothomb și de-abia aștept să îi citesc toată opera, urmând ca la final să vă arăt top-ul cărților ei.

Puncte slabe 👎

final clișeic

Puncte forte 👍

moemnte bune, care aveau substanță

De la același autor ✍

am mai citit Igiena asasinului, Sabotaj din iubire, Combustibilii, Catilinarele și Peplum

Despre autor 📜

Amelie Nothomb este o scriitoate belgiană, care a călătorit foarte mult când a fost micuță, acest lucru reflectându-se în opera sa.

Este un autor foarte productiv, scrie cam o carte pe an de mai bine de 20 de ani

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s