Nr. 123 din 2019 -La pescuit de păstrăvi în America, de Richard Brautigan

Sfârșitul lunii iulie este, pentru mine, presărat cu cărți tare diferite între ele, de la Agatha Christie la Richard Brautigan. La pescuit de păstrăvi în America este o carte peste care am dat întâmplător la bibliotecă și având în vedere că este o carte destul de apreciată în America a anilor hippy, am zis să o încerc și eu, mai ales fiindcă este o carte tare subțirică.

La pescuit de păstrăvi în America este o carte de 170 de pagini care se citește foarte ușor. Este formată din multe capitole scurte, deci e numai bună pentru provocarea 10 minutes reading challenge sau pentru după-amiezi în care nu ai timp să citești foarte mult.

Practic, cartea începe cu pescuitul de păstrăvi, dar în esență este mai mult o combinație de poezie și proză despre diferite teme ce au în prim plan viața oamenilor în America. Este despre viața însăși, dar și despre lucruri total banale ca maioneza.

Este o carte plină de umor și ironie și trebuie privită ca atare. Este un pamflet, o exuberanță a unei minți ce aparține generației ’60, o generație fără reguli, fără tipare, o generație nonconformistă, iar această carte întruchipează perfect acest lucru.

Pentru mine, această carte putea fi mai mult extravagantă, nu a fost pe gustul meu, dar cu toate acestea am terminat-o în două zile, nefiind o corvoadă să o citesc.

Cred că este o carte potrivită pentru persoanele care au trecut prin aceea perioadă, pentru persoanele ce îndrăgesc aceea perioadă. Pentru un cititor conservator, ce apreciază tiparul, regulile și construcția ca la carte, această lectură va părea un haos, o pierdere de timp și cuvinte, de aceea, contextul în care a fost scrisă este foarte important.

Am văzut că Richard Brautigan mai are ceva cărți la editura Polirom, aceasta fiind cea mai apreciată și faimoasă a sa, fiind și prima lui carte. Eu nu cred că o să mai citesc de la el vreo lectură, stilul lui pur și simplu nu mi se potrivește, dar niciodată să nu spui niciodată.

Puncte slabe 👎

un stil care mie nu mi-a plăcut tare mult, aproape o pierdere de vreme

Puncte forte 👍

o lectură hippy ok

De la acelși autor ✍

aceasta este prima carte de la Richard Brautigan

Despre autor 📜

Richard Brautigan a fost un idol al generației hippy, care a fost publicat pentru prima oară în 1962, urmând alte lecturi amuzante și pline de ironie.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s