Nr. 125 din 2019 – Călătorie printre gânduri, de Mihaela-Loredana Mușetescu

Bookstagram-ul este un loc în care întâlnesc mulți oameni faini, de unde mă inspir mereu legat de ce cărți să citesc în continuare și unde leg prietenii sincere și de durată.

Unul dintre oamenii tare faini ai acestui mediu online este Mihaela-Loredana Mușetescu, o femeie ce le are pe toate: un soț iubitor, un copil ascultător și de câteva săptămâni, o carte tipărită.

Eu am avut norocul să câștig un giveaway organizat de ea în care am primit trei cărți, dar cea care m-a atras cel mai mult a fost Călătorie printre gânduri, carte scrisă chiar de ea.

Pentru mine a fost o plăcere și o ocazie deosebită să îi pot citi cartea, să îi descopăr gândurile și să îi apreciez truda și timpul pe care le-a pus în acest proiect, asta pentru că o carte nu se face cu una, cu două, ci cere multe ore din timpul tău liber, multă atenție, multă emoție și multă dragoste, ingrediente ce le-am găsit în această carte cu mult peste limita necesară.

În primul rând, Călătorie printre gânduri este un proiect de suflet, nu unul pentru faimă sau bani. Cartea reunește o serie de pilde din scripturi, pilde ce mai apoi sunt comentate și adnotate de către Mihaela cu idei proprii și păreri ce le întăresc învățătura.

Eu nu citesc prea multe cărți religioase, dar Biblia am citit-o în întregime acum câțiva ani, așadar am avut habar cât de cât despre cum se mănâncă un text religios, care are la bază pilda, o învățătură ce reiese din exemplul altora. Cartea Mihaelei nu este doar un text religios, ci un jurnal intim, scris cu scopul de a aduce în prim plan învățături pe care toți ar trebui să le știm, de la a-ți iubi aproapele, până la a nu-ți pierde speranța în clipele grele.

Am terminat această carte în câteva zile, dar puteam la fel de bine să o citesc în câteva săptămâni, asta pentru că fiecare mic capitol merită să îl rumegi și să îl cugeți mai mult decât câteva minute. Cartea poate fi citită ca un jurnal, adică un capitol pe zi, fiind o lecție importantă care îți va face ziua mai bună și te va face să te gândești la propriile acțiuni și sentimente.

Vă scriu mai jos câteva idei care încă le mai am în minte, cu toate că toată cartea este plină de citate ce merită reținute:

Trăiește clipa! – Este unică și irepetabilă – Cea mai fericită vreme a vieții!

Dacă ceva îți este menit, va fi al tău – Nimeni nu poate trăi în locul tău

Întotdeauna există o altă cale – Soluția de supraviețuire – Când nimeni nu-ți dă șanse, dă-ți tu însuți!

Ceea ce m-a atras la cartea Mihaelei a fost sinceritatea cuvântului ei, fiecare propoziție era îmbibată în sentiment, era parte ruptă din sufletul ei. Cuvintele au fost scrise cu și din inimă, din dragoste pentru apoapele ei.

Nu știu dacă ea a făcut un pariu cu ea însăți pentru a scrie această carte, dacă a fost o provocare personală sau nu, dar o felicit pentru a avea curajul, în primul rând, de a se înhăma la o așa aventură în care nu a fost singură, ci acompaniată la fiecare pas de soțul ei, Ovidiu, care nu numai că a sprijinit-o necondiționat, ci a tehnredactat cartea și a realizat grafica și coperta, care arată superb.

Că tot veni vorba de grafică, Ovidiu a realizat o sumedenie de desene care nu numai au înfrumusețat paginile, dar au întărit mesajul cuvintelor. Mi se pare minunat ca o familie să creeze un astfel de proiect pur, care i-a adus mai aproape și în timpul lor liber și care i-a întărit ca familie și ca cuplu.

Recomand această carte tuturor! Este o carte ce te ajută în clipe grele, care te trezește la realitate și care încearcă să îți insuflet numai sentimente bune și pure.

Mulțumesc din suflet, Mihaela, pentru această carte, pe care o să o mai răsfoiesc din când în când, atunci când o să simt nevoia unui text foarte bine scris și cu multă însemnătate. Felicitări!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s