Nr. 147 din 2019 – Cu cărțile pe față, de Agatha Christie (maraton Agatha Christie)

Duminica aceasta, 15 septembrie 2019, se împlinesc 129 de ani de la nașterea marei doamne a literaturii polițiste, Agatha Christie.

Așa că pentru a o sărbători cum se cuvine, am decis să organizez un maraton dedicat ei, ce se desfășoară pe durata acestei săptămâni, în care voi citi 3 cărți scrise de ea.

Prima dintre ele se numește Cu cărțile pe față și îl are ca protagonist pe belgianul Hercule Poirot.

Pentru a se da mare, domnul Shaitana îl invită pe Poirot la o serată împreună cu alți câțiva prieteni aleși după un criteriu special, unde chiar el va fi ucis de un criminal misterios.

Hercule Poirot, împreună cu ajutoare din poliție și doamna Ariadne Oliver, o scriitoare pe care o întâlnim și în alte romane, vor încerca să elucideze o crimă ce s-a petrecut chiar sub nasullor, dar care pare a fi fără de cusur.

De data aceasta, crima de față se leagă de crime din trecutul invitaților, ceea ce le dă multă muncă de făcut celor ce încearcă să elucideze cazul.

Sfârșitul a fost unul neașteptat, cu toate că eu am tot încercat să ghicesc criminalul, ba chiar eram foarte convinsă că i-am dat de cap înainte de actul culminant.

Mi-a plăcut tare mult cartea, a fost o lectură plăcută și plină de suspans, iar stilul autoarei a fost la înălțime, cum era de așteptat.

Aduc mulțumiri celor de la Editura Litera pentru acest exemplar și vă invit să căutați cartea la ei pe site, link-ul îl găsiți chiar aici.

Vor urma alte două cărți ale Agathei în această săptămână, Jocuri de oglinzi și Adversarul perfect, iar duminică, sper, o să vă aduc un articol mai special despre autoarea mea preferată, madame Agatha Christie.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s