Nr. 148 din 2019 – Jocuri de oglinzi, de Agatha Christie (maraton Agatha Christie)

Maratonul Agatha Christie continuă pentru mine cu cartea Jocuri de oglinzi, o carte ce o are în prim plan pe simpatica Miss Marple.

Cu toate că pentru mine Hercule Poirot va rămâne întotdeauna preferatul meu, nici Miss Marple nu mă dezamăgește, ba chiar, cu fiecare lectură, o îndrăgesc tot mai mult.

Lectura de față ne-o aduce pe bătrânica noastră simpatică ajunsă la un conac al doamnei Carrie Louise, asta după ce sora dânsei este îngrijorată ca nu cumva cineva să îi facă rău.

Familia extinsă ce locuiește la conacul lui Carrie Louise este formată din oamnei cu personalități tare diferite, fiecare parcă având motivele lor de o elimina pe gazda lor, banii fiind cel mai important aspect.

Carrie Louise este trecută și ea de prima tinerețe, iar durerile în oase au ajuns-o, cu toate că de fapt, se pare că cineva o otrăvește câte puțin, pentru a o elimina din peisaj.

Pe neașteptate, un fiu vitreg al doamnei sosește la conac pentru a îi înștiința pe toți de această bănuială a sa, dar nu trece mult până este găsit mort la biroul său.

Cu o istețime de neegalat, Miss Marple dezleagă misterul, asta nu înainte ca toate rudele să fie anchetate, descoperind noi secrete la iveală.

Pot să spun că mi-a plăcut cartea mult, a fost antrenantă, și astfel am citit-o în 2 șederi. E adevărat că nu e cea mai bună operă a Agathei, dar mie tot mi-a plăcut.

Este greu să nu te prindă o astfel de lectură, fiind povestită cu atâta desăvârșire de marea doamnă a literaturii polițiste.

Mai rămâne doar 1 carte din #maratonAgathaChristie, de care sunt tare entuziasmată, urmând ca mai apoi să vă aduc un articol special despre autorul meu preferat, Agatha Christie.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s