Nr. 149 din 2019 – Adversarul secret, de Agatha Christie (maraton Agatha Christie)

Maratonul Agatha Christie se apropie de sfârșit, iar ultima carte pe care am ales să o citesc săptămâna aceasta este Adversarul secret.

Aceasta este prima carte dintr-o serie ce îi are ca protagoniști pe cuplul Tommy, un fost soldat și Tuppence, o fostă infirmieră pe front, serie ce se bucură de 5 cărți separate și pline de aventură.

Mă bucur tare mult că am început chiar cu prima carte din serie, aceasta fiind prima dată când mă întâlnesc cu aceste două personaje, care îmi sunt deja tare simpatice. Mii de mulțumiri celor de la Editura Litera pentru acest exemplar, iar pentru cei interesați, cartea o puteți găsi aici.

În această primă carte, cei doi prieteni au nevoie disperat de bani, toate încercările de a-și găsi o slujbă neavând succes.

Se trezesc implicați într-o afacere de spionaj cu miză foarte importantă pentru Marea Britanie și SUA: cele două țări, dar și un misterios și puternic adversar vor să pună mâna pe niște documente transportate în 1915 pe vasul Lusitania, documentele ce ar putea impiedica izbucnirea unui nou război.

Cei doi se vor îmbarca la bordul unei aventuri ce le va pune viața în pericol, dar le va și deschide ochii în legătură cu sentimentele ce le nutresc unul pentru altul.

Pot să spun că mi-a plăcut tare mult lectura, care a avut 400 de pagini, deci puțin mai voluminoasă decât obișnuitele cărți de la Christie.

Am remarcat un suflu nou în stilul autoarei, dar acest lucru mi-a plăcut enorm. A fost ca o gură de aer proaspăt după atâta peripeții cu Hercule Poirot.

Tommy și Tuppence mi-au plăcut atât individual, cât și ca echipă ce au salvat lumea de la un nou război mondial. Amândoi dau dovadă de multă istețime, dar și umor, fiind tare simpatici.

Sper să ajung să citesc toate cele 5 cărți cu ei doi, și să văd cum evoluează lucrurile între ei.

Nu uitați, mâine se împlinesc 129 de ani de la nașterea marei doamne a literaturii polițiste, Agatha Christie!

Publicitate

Un gând despre “Nr. 149 din 2019 – Adversarul secret, de Agatha Christie (maraton Agatha Christie)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s