Nr. 171 din 2019 – Metafizica tuburilor, de Amelie Nothomb

Amelie Nothomb este unul dintre scriitorii contemporani pe care vreau să îi citesc în totalitate. Am început în primăvară cu Igiena asasinului și sper ca undeva anul viitor să îi termin toată opera, sau măcar cea tradusă la noi.

Seria continuă astăzi cu Metafizica tuburilor, un roman autobiografic.

Dacă îi Uimire și cutremur ni se prezintă un episod din maturitate, în Metafizica tuburilor avem de-a face cu primii ani de viață a belgiencei.

Cel mai bun lucru despre această carte este faptul că e scurtă și citește al naibii de ușor, lucru ce putem spune cam despre toate romanele ei.

Așadar, pe lângă faptul că e accesibilă, tratează și un subiect interesant. Cartea ne spune povestea autoarei care în primii 2 ai din viață a fost mută și inertă, urmând ca foarte târziu să își dea drumul la gură și la trăit.

Povestea este spună din punctul de vedere al micuței de 2 ani, cu conștiința de adultă. Dacă cei mai mulți copiii de-abia învață să meargă la vârsta aceea, protagonista noastră știe și să citească și asta, așa, din senin.

Nu știu ce părere să îmi fac despre carte, cu toate că au trecut deja 2 zile de când am citit-o și am avut timp să mă gândesc la ea. E undeva între nici nu mi-a plăcut foarte tare, dar nici nu mi-a displăcut.

Cred că face parte din categoria cărților care nu te lasă afectat nici de emoție, dar nici de furie. Totuși, recomand cartea dacă vreți ceva light, de citit într-o ședere și cu un subiect cât decât interesant.

Puncte slabe 👎

nu cred că am relaționat cu carte foarte mult

Puncte forte 👍

o premisă tare interesantă

De la același autor ✍

Am mai citit  Igiena asasinului, Sabotaj din iubire, Combustibilii, Catilinarele , Peplum, Atentat, Mercur și Uimire și cutremur.

Despre autor 📜

Amelie Nothomb este o scriitoate belgiană, care a călătorit foarte mult când a fost micuță, acest lucru reflectându-se în opera sa.

Este un autor foarte productiv, scrie cam o carte pe an de mai bine de 20 de ani

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s