Nr. 172 din 2019 – Monoideal, de Vasile Leac

Am așteptat tare mult să citesc cartea aceasta și uite că în sfârșit am ajuns la ea!

Monoideal este un volum de poezii tare aclamat scris de Vasile Leac.

Cartea a apărut anul trecut, anul acesta chiar câștigând premiul pentru cel mai bun volum de poezii, așa că așteptările sunt tare mari.

Apărută în colecția Vorpal la editura Nemira, acest volum se alătură unei colecții de mare talent, unde poezia românească contemporană de calitate este bine promovată. Sper ca pe viitor să mai apuc să citesc cărți din această colecție, fiindcă îmi place tare mult inițiativa lor.

Acum să revenim la acest volum, care mi-a plăcut și pe care îl recomand cu mare drag. E drept că nu a fost 100% pe gustul meu, dar nu am avut cum să nu observ calitate versurilor.

Eu pe Vasile Leac îl știu de ceva ani și i-am mai citit un volum de poezii chiar anul acesta, așacă pot să fac o comparație între cele două cărți.

 

Poezia e bine să surprindă o emoție, pe care și tu la rândul tău ca cititor să o simți, iar această carte reușește acest lucru cu brio.

Ironia e o mare caracteristică a poeziei lui Leac, la fel și umorul, iar acest versuri le combină foarte rafinat și subtil cu întâmplări cotidiene și mesaje puternice.

Despre poezie nu îmi place în general să vorbesc foarte mult, fiind foarte subiectivă, așa că vă las pe voi să descoperiți spiritul liber și matur al unui poet și artist cu mare talent al țărișoarei noastre.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s