Nr. 175 din 2019 – Cei patru mari, de Agatha Christie

Indiferent de cât timp am la dispoziție, o carte de la Agatha Christie tot citesc!

Pentru această lună am ales Cei patru mari, o carte ce face parte din seria Hercule Poirot.

După cum știți deja (sau nu), Hercule Poirot este detectivul meu preferat, așa că orice carte cu el este o lectură plăcută.

Cartea de față ne aduce ceva nou în stilul obișnuit al unei cărți Agatha Christie, asta pentru că detectivul nostru belgian trebuie să rezolve mai multe crime, nu doar 1. De asemenea, este o carte în care Hercule pare să își fi găsit adversarul perfect, un inamic pe care nu îl poate învinge.

Cei patru mari se referă la un grup de 4 persoane  care par a conduce lumea din spatele cortinei, care sunt responsabili pentru multe lovituri de stat sau chiar războaie. Crimele ce le produc sunt de ordinul miilor, așa că trebuie opriți. Aici intră Hercule, care își va sacrifica tot timpul pe care îl are la dispoziție, chiar și resursele financiare, numai pentru a-i prinde pe cei 4.

Ba mai mult, viața lui Hercule va fi serios pusă în primejdie, de mai multe ori chiar, așa că acest mister ar putea fi ultimul caz al său.

Mi-a plăcut tare mult cartea, a avut un suflu revigorant, acțiunea s-a desfășurat într-un ritm alert și bine construit, personajele au fost bine conturate, iar inamicii au fost pe măsură.

Recomand și acest roman cu mare căldură, este o lectură puțin diferită, care vă va ține cu sufletul la gură și care vă va face să o îndrăgiți și admirați pe Agatha și mai mult.

Publicitate

Un gând despre “Nr. 175 din 2019 – Cei patru mari, de Agatha Christie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s