Nr. 180 din 2019 – Cosmetica dușmanului, de Amelie Nothomb

Închei octombrie cu o nouă carte de-a lui Amelie Nothomb, Cosmetica dușmanului.

Sunt câteva luni de când citesc cărțile ei, așa că încep încet încet să îi prind stilul și să știu deja ce așteptări să am de la lecturile ei. De obicei sunt ok, cu unele excepții de ambele părți, atât bune, cât și mai dezamăgitoare.

Cartea de față, Cosmetica dușmanului, este o carte ce cu ușurință se citește într-o singură ședere, iar în cazul meu, în vreo 2-3, find la birou.

Premisa este una interesantă și captivantă. Cartea constă într-un continuu dialog între 2 persoane la un aeroport, din care se deapănă pe parcurs diferite întâmplări din trecut.

Pot să spun că ritmul alert al cărții a făcut aceatsă lectură interesantă, dar și evoluția evenimentelor. Avem parte și de un punct culminant, cu un deznodământ puțin previzibil, dar totuși în concordanță cu restul poveștii.

Prea multe despre carte nu pot spune fără să dau spoilere, dar o recomand cu drag, fiind o lectură antrenantă, cu un subiect interesant și captivant.

Sper să citesc toată opera ei, sau măcar cea publicată la noi, cât de curând și după voi avea o imagine de ansamblu în ceea ce privește evoluția stilului ei. E oricum de lăudat faptul că reușește să publice o carte în fiecare an.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s