Rodica Ojog-Brașoveanu este una dintre scriitoarele mele favorite, iar istețimea ei și personajele ei tare simpatice o fac să fie una dintre cele mai iubite din toată țara, fiind supranumită Agatha Christie a României.
Ei și pentru că vreau să îi citesc toată opera, am zis să accelerez puțin, așa că luna aceasta organizez un maraton dedicat ei, în care voi citi câte o carte marca Rodica Ojog-Brașoveanu pe săptămână. Vreau în acest fel să termin seria Melania Lupu, acesta fiind și cel mai faimos personaj al ei.
Prima carte din acest maraton este Bună seara, Melania!, cel de-al doilea roman din seria Melania Lupu. Practic, acesta este o continuare a primului roman din serie, Cianură pentru un surâs, având parte de multe recurențe spre prima carte.
O regăsim pe Melania încă în căutarea tabloului ei mult visat, Doamna cu avantai. De această dată, ea va sta în spatele unei master plan al unui jaf ce va fi dat la un faimos muzeu din capitală.
Pentru că nu vrea să fie prinsă, decide să abordeze 3 indivizi mai dubioși, care sunt ușori ademeniți cu valoarea picturilor ce pot fi sustrase din muzeu. Melania se ocupă și de planul intrării prin efracție în muzeu, care va avea loc prin săpături de canale pe sub pământ. Se va folosi de niște prieteni din tinerețe, care stau chiar lângă muzeu, mai mult decât convenabil.
Un alt indiciu al geniului Melaniei este faptul că cei trei indivizi nici măcar nu știu cum arată aceasta, așa că ea se va putea auto invita în casa prietenilor chiar la momentul spargerii, pentru a putea fi la curent cu totul.
Nu lasă nimic la voia întâmplării și îl implică pe Mirciulică, motanul de 6 ani, mai mult decât ar fi indicat.
Maiorul Cristescu se află și în acest roman pe urmele ei, dar oare este acest lucru de ajuns? Rămâne de aflat în paginile acestul roman plin de adrenalină, de umor și de suspans, așa cum îi stă bine unui roman polițist.
Referitor la o comparație între aceste prime două romane ale seriei, cred că primul mi-a plăcut puțin mai mult, asta pentru că aceea e prima întâlnire cu Melania, prima dată când văd cât de isteață și șireată poate fi, dar a doua parte se bucură de mai multă acțiune din partea Melaniei, ceea ce face ca romanul să fie mai intens.
De-abia aștept să citesc toate romanele din această serie, asta pentru că sunt foarte curioasă cum va evolua Melania, prin ce peripeții va mai trece și ce șiretricuri va mai pune la cale.
Un gând despre “Nr. 181 din 2019 – Bună seara, Melania!, de Rodica Ojog-Brașoveanu”