Nr. 184 din 2019 – Septembrie, de Jean Mattern

Septembrie este un roman scris de Jean Mattern în care ni se prezintă evenimente ce s-au întâmplat în 1972, în timpul Jocurilor Olimpice de la Munchen.

Premisa m-a atras la această carte, plus că este și scurtă, numai bună pentru pauzele de la birou. Ei bine, pot să spun că nu am citit ceva care să nu îmi placă chiar deloc de mult timp.

Doi jurnaliști veniți pentru Jocurile Olimpice au parte de o mini aventură fulger, asta pe fondul unui eveniment tragic când mai mulți sportivi israelieni sunt răpiți de către niște musulmani radicaliști.

Cartea mi-a promis pasiune și evenimente cu un puternic impact emoțional, dar tot ce am experimentat a fost dezamăgire. Mi s-a părut o carte prost scrisă, fără nici un rost, o lectură ce mi-a irosit timpul la maxim.

De obicei încerc să găsesc ceva bun la toate cărțile pe care le citesc, chiar dacă poate nu sunt pe gustul meu dar măcar știu să apreciez munca și ideea expusă în carte, dar în cazul de față nu găsesc nici un detaliu pozitiv.

Povestea celor doi jurnaliști nu a conținut nici un fel de sentiment, a fost o infatuare care nu și-a găsit explicația, iar evenimentele tragice ale răpirii au fost atât de prost descrise, încât aproape că am uitat de ei în unele momente.

Cred că aceasta este prima carte după ceva ani, dacă nu chiar prima ever, pe care nu o recomand absolut deloc, căruia nu îi pot găsi nici un atuu.

Pot să spun că nici măcar nu am vrut să sciu nimic despre ea, atât de tare m-a dezamăgit, dar cred că e bine să pun și astfel de cărți pe blog, asta pentru că sunt o grămadă de cărți care sunt prost scrise, care nu transmit nimic și care totuși au reușit să fie publicate.

Eu am mai citit de la Jean Mattern o carte intitulată Lapte și miere, care a fost ok, nimic special, dar care nu se compară cu Septembrie. Ce pot să spun alta decât că probabil mă voi mai întâlni cu astfel de cărți, dar pe care spre să am intuiția să le abandonez mai repede în lectură, pentru a putea citi din miile de cărți cu adevărat bune.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s