Nr. 190 din 2019 – 320 de pisici negre, de Rodica Ojog-Brașoveanu

320 de pisic negre este al treilea roman din seria Melania Lupu, serie scrisă de Rodica Ojog-Brașoveanu.

Luna aceasta organizez maratonul Rodica Ojog-Brașoveanu, timp în care mi-am propus să citesc o carte de-a marei scriitoare pe săptămână. Cartea de față am citit-o duminica trecută, dar timpul nu mi-a permis să scriu despre ea până acum.

Pot să spun că mi-a plăcut tare mult, farmecul Melaniei crește cu fiecare lectură în parte, la și glumele și năzbâdiile ei.

Cartea reia acțiunea chiar după terminarea volumului Bună seara, Melania!, atunci când – SPOILER ALLERT – Melania este prinsă cu mâța-n sac și dusă la închisoare. Acolo ea întâlnește alte 2 femei, printre care se numără și o anume Olga Tuduran. Acest amănunt este important pentru că un anumit englez pe numele de Ned Morton, vine în România pentru a găsi o Madona făcută din aur, care a fost ascunsă în București de fostul soț al doamnei Tudoran.

Dar, pentru a putea localiza statuia de milioane de dolari, acesta, împreună cu niște asociați, trebuie să o scoată pe Olga de la închisoare. Aproape și reușesc, doar că Melania se prinde de șmecherie și face ca ea să fie cea salvată.

Ei și de aici încolo începe jocul Melaniei, în care ea trebuie să se prefacă că este Olga Tudoran și că știe unde se găsește statuia.

Umorul este tema principală a cărții, Melania scotocind fel și fel de situații care mai de care mai amuzante și inedite. De exemplu, aceasta îi pune pe englez și nelegiuții lui să îl caute pe Miurciulică, motanul ei, peste tot prin București. Acești ajung să strângă 320 de pisici negre de pe stradă, toți adunați în camera Melaniei, gata să fie inspectați.

Vă recomand cartea cu mare drag, dar cel mai indicat ar fi să citiți cărțile în ordine, asta petru că sunt puternic legate între ele. Melania nu contenește să mă uimească, la fel și istețimea Rodicăi, care a creat un personaj atât de memorabil și bine conturat.

Publicitate

Un gând despre “Nr. 190 din 2019 – 320 de pisici negre, de Rodica Ojog-Brașoveanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s