Nr. 191 din 2019 – Dicționar Robert de nume proprii, de Amelie Nothomb

Dicționar Robert de nume proprii este al 11-lea roman scris de belgianca Amelie Nothomb.

Așa cum bine știți (sau nu 😅), m-am decis să citesc toată opera lui Nothomb și nu în vreo ordine haotică, ci în ordine cronologică, astfel putând obserba mult mai bine evoluția stilului ei.

Cartea de față este a 11-a scrisă de ea și având în vedere că am început să o citesc pe sciitoare din aprilie, cred că am mers foarte bine, asta datorită ușurinței cu care se citesc cărțile ei. De obicei cărțile ei nu trec de 200 de pagini, scrisul fiind mare și aerisit, deci numai bune de lecturi lejere și rapide.

Dicționar Robert de nume proprii ne aduce o nouă poveste în care personajul principal este o tânără fată, temă îndrăgită de Amelie. Lectura ne spune povestea unei tinere fete care dorește să fie balerină. Ceea ce face această carte tare interesantă este faptul că fata fetei și-a ucis soțul, tatăl fetiței, când aceasta era însărcinată în opt luni. Ajunsă la închisoare, aceasta a născut și după s-a sinucis, asta la vârsta de doar 19 ani.

Nou născuta a fost adoptată de sora mamei, care a considerat-o tot timpul ca fiind a ei, iubind-o fără menajamente.

Începutul cărții mi-a plăcut la nebunie, credeam că va continua în acest stil ce aducea cu cel thriller, dar după s-a plafonat într-o poveste mai ciudățică unde cititorul așteaptă momentul când sechelele date de soarta părinților se vor arăta.

Mi-a plăcut lectura, cu toate că nu a fost întru-totul ceea ce m-am așteptat, mi-a plăcut cum au evoluat lucrurile și situațiile și nici finalul nu a fost prea rău.

O recomand cu mare drag, este ceva ușor, plăcut, interesant și plin de acțiune.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s