Nr. 194 din 2019 – Al nouălea mormânt, de Stefan Ahnhem

Al nouălea mormânt este cea de-a doua carte din seria Fabian Risk scrisă de suedezul Stefan Ahnhem.

Cartea se bucură de o cantitate zdravănă de mister, intriga fiind una ademenitoare pentru orice împătimitor al genului thriller.

Ministrul justiției din Suedia dispare fără urmă în drumul dintre parlament și mașină. În aceeaşi noapte, o celebritate daneză găseşte un străin care se ascunde în casa ei de la nord de Copenhaga, cadavrul său fiind descoperit nu după mult timp.

Cât de curând sunt descoperiți și alți morți, fiecare având un organ sau o parte a corpului lipsă.

De aceste cazuri misterioase se ocupă inspectorul criminalist Fabian Risk împreună cu omologul său danez, Dunja Hougaard, care, încearcând să pună cap la cap informaţiile existente, sunt târâţi într-o conspiraţie mai teribilă decât şi-ar fi putut imagina.

Cu toate că este cea de-a doua carte din serie, întâmplările petrecute sunt anterioare celor din Victimă fără chip, deci acest volum se poate citi înaintea primului, lucru nu foarte des întâlnit.

Cei ce au citit prima carte din serie, printre care mă număr și eu, sunt deja obișnuiți cu stilul lui Stefan de a crea o poveste în zeci de capitole ce se întind pe parcursul a peste 600 de pagini, deznodământul urmând a fi aflat doar în ultimele capitole ale cărții.

Lectură cărții este una plăcută și rapidă, tot timpul fiind ademenit de ultimul paragraf al capitolului pentru a nu o lăsa jos din mână.

Ne este prezentat Fabian Risk ca fiind un criminalist ce nu se dă bătut, ce vrea să afle adevărul cu orice preț și care se confruntă cu o situație mai neplăcută acasă, asta pentru că mariajul său cu Sonja, soția și mama copiilor săi, se duce de râpă, nici unul dintre ei neavând timp pentru celălalt.

Avem parte de un criminal complex, căruia îi este aproape imposibil de a i se da de urmă. Poliția este aproape inutilă în astfel de momente, ba mai mult, până și cei ce lucrează la caz sunt vizați de criminal.

Dacă ar fi să fiu complet sinceră, aș spune că primul volum mi-a plăcut puțin mai mult decât acesta, dar asta pentru că aceea a fost prima mea întâlnire cu stilul macabru și descriere explicite ale lui Ahnhem, impactul fiind mult mai puternic. Însă, și acest volum a curs foarte repede, luându-mi doar 3 zile ca să îl termin, și asta cu tot cu întreruperile zilnice.

Sunt curioasă cum va decurge cel de-al treilea roman din serie, carte ce deja a apărut la Editura Litera.

Per total, vă recomand seria Fabian Risk, care este o serie îmbibată cu detalii terifiante ale unor crime ce ascund în spate motive psihologice ale unor criminali bine construiți, planul fiind executat remarcabil.

Publicitate

2 gânduri despre “Nr. 194 din 2019 – Al nouălea mormânt, de Stefan Ahnhem

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s