Nr. 195 din 2019 – Dispariția statuii din parc, de Rodica Ojog-Brașoveanu

Luna trecută am organizat un maraton dedicat marei doamne a literaturii polițiste românești, Rodica Ojog-Brașoveanu, timp în care am citit câte o carte de-a ei pe săptămână. Ultima carte din maraton am terminat-o cu o zi întârziere, asta pentru că timpul nu mi-a permis să citesc prea mult, din păcate, dar pot să spun că a meritat așteptarea.

Dispariția statuii din parc este cea de-a 5-a carte din seria Melania Lupu, serie pe care eu o îndrăgesc foarte mult.

Prin ce aventuri mai trece Melania Lupu? Ei bine această carte ne aduce față în față cu dispariția misterioasă a unei statui aparent banală, dar care va crea vâlvă printre mai marii Bucureștiului.

Maiorul Cristescu este implicat în căutarea statuii, asta după ce Melania se bagă și ea în acest mister, folosind o scuză surprinzătoare – se dă drept nepoata omului reprezentant de statuie. Cu toate că această scuză se vede de la o poștă că e o minciună, este lăsată în pace, ba chiar se speră că poate Melania va putea ajuta la investigație.

Melania este un personaj puternic, mai mult decât caristmatic, cu priză la public, dar este cumva eclipsată de apariția unei alte femei puternice, Minerva Tutovan.

Da, ați citit bine, avem parte de o confruntare între cele două titane ale Rodicăi Ojog-Brașoveanu! Mie îmi plac tare mult ambele personaje, mi se par foarte bine conturate, cu trăsături de caracter bine alese, care, bineînțeles, nu se suportă din prima clipă în care se întâlnesc.

Ciocnirea dintre ele, câteodată pe față, alteori mai subtil, fac deliciul poveștii, lecturarea cărții fiind o adevărată plăcere.

Deci, Melania, pregătește-te, te rog, pentru competiția cu această doamnă Tutovan.

Misterul statuii, care se dovedește a fi fost un mijloc de comunicare pentru spioni, se adâncește tot mai mult, Minerva având o enigmă pe măsură de rezolvat, plus o doamnă de calibrul Melaniei pe cap.

Recomand cartea cu mare drag, concurează cu mare dârză la titlul de cartea favorită de la Rodica Ojog-Brașoveanu, asta datorită cuplului Melania-Minerva, și sincer, mi-aș fi dorit o serie doar cu ele două, fie ca adversare, fie ca partenere în rezolvarea crimelor.

Eu de-abia aștept să citesc ultima carte din ciclul Melania Lupu, O toaletă a la Liz Taylor, care se anunță a fi un final de serie pe măsură.

Publicitate

2 gânduri despre “Nr. 195 din 2019 – Dispariția statuii din parc, de Rodica Ojog-Brașoveanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s