Nr. 196 din 2019 – Suspicious minds (Stranger Things), de Gwenda Bond

Suspicious minds este o carte numai bună pentru fanii Stranger Things, asta pentru că prezintă evenimentele ce s-au petrecut înainte de primul sezon al serialului. Gwenda Bond semnează această carte, fiind o scriitoare ce scrie în mare parte Young Fiction și cărți pentru copii.

Din prima clipă în care am văzut această carte am zis că e musai să o citesc, eu fiind o mare fană a serialului și m-am bucurat nespus când am văzut că va fi editată și la noi în colecția Armada!

Așadar, cartea urmărește întâmplări ce au avut loc înainte de Unsprezece, ba mai mult, ni se spune povestea de origine a acesteia.

În vara anului 1969, Terry Ives, împreună cu alți câțiva tineri sunt recrutați de un laborator misterios pentru a face niște teste să vadă dacă aceștia au aptitudi speciale. Încetul cu încetul, testele devin tot mai avansate, iar ei încep să aibă unele puteri.

Laboratorul din Hawkins este condus de doctorul Martin Brenner, un om impunător prin statură și prin vorbe.

Terry urmează să afle că ceva nu este în regulă cu aceste teste, dă din întâmplare peste un copil de 5 ani închis în una din camere și va încerca cu orice preț să oprească toată activitatea laboratorului, dar în calea ei stă doctorul Brenner, care pare de neînvins.

Așa cum vom afla din evenimentele prezentate, Terry Ives este chiar mama lui Unsprezece, deci vom putea intra mai în detaliu în ceea ce privește povestea ei de origine.

Cartea aduce mult cu imaginea retro a serialului, cu detaliile supranaturale și pline de mister, fiind o lectură numai bună pentru toți cei care sunt mari împătimitori ai show-ului.

Mie mi-a plăcut cartea, lectura a mers tare ușor, dar cred că putea fi puțin mai detaliată, personajele nu fost conturate întru-totul, iar povestea putea fi presărată cu detalii mai picante pentru cititor.

Eu nu citesc prea des cărți SF, dar pe aceasta am îndrăgit-o, asta pentru că nu e foarte ciudățică din punct de vedere al limbajului, acesta fiind potrivit mai degrabă pentru adolescenți, decât pentru fanii mai maturi ai serialului.

Sincer, nu știu cât de mult aș recomanda-o pentru cei ce nu au văzut serialul, dar cred că ar merge ca o lectură pentru cititorii între 14 și 20ish de ani, asta datorită faptului că acțiune are doar un singur fir, fără complicații prea mari.

Oricum, eu mă bucur tare mult că am citit-o și de-abia aștept sezonul 4 din serial!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s