Nr. 1 din 2020 – All by myself, alone, de Mary Higgins Clark

Am începutul anul cu o carte în limba engleză, All by myself, alone, scrisă de îndrăgita Mary Higgins Clark.

Cu toate că nu a fost 100% pe gustul meu, acțiunea fiind puțin lentă în anumite locuri, sunt sigură că o să mai citesc lecturi de la Mary Higgins Clark, ea fiind renumită pentru genul crime fiction, preferatul meu.

All by myself, alone ne spune povestea Celiei Kilbridge, o renumită expertă în bijuterii, care după ce a fost târâtă într-un scandal de spălare de bani de către pretinsul ei logodnic, încearcă să se refacă la bordul crozierei de lux, Queen Charlotte, unde este invitată să țină câteva mici conferințe.

Tot la bordul navei o regăsim pe Lady Emily Haywood, o bătrânică de 86 de ani care a anunțat că va purta unul dintre cele mai rare coliere din lume la una din petrecerile de pe navă. Colierul i-a aparținut Cleopatrei și poartă cu el un blestem terifiant – oricine îl poartă pe mare nu va ajunge la țărm viu.

Premisa este mai mult decât atrăgătoare, mai ales pentru că Lady Emily este găsită moartă a treia zi, iar colierul este dispărut. Mai mult de atât, Celia continuă să fie anchetată în cazul escrocheriilor produse de logodnicul ei mincinos, ceea ce ațâță apele printre pasageri și mai mult.

Misterul este cheia acestei cărți, dar și intrigile și micile povești secundare ce au loc, care, ușor, ușor, țes o intrigă de nepătruns.

Lectura cărții a decurs ușor, plăcut și rapid. Mi-a plăcut felul în care s-a mers cu povestea, într-un ritm constant, care uneori a fost mai lent, alteori mai rapid.

O recomand pe Mary Higgins Clark, care este supranumiră  “Queen of Suspense”, toate cărțile sale ajungând a fi bestsellers.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s