Nr. 3 din 2020 – Gastro NOIR, povestiri reunite de Bogdan Hrib

Gastro NOIR este un volum de 13 povestiri reunite de Bogdan Hrib ce au tematica mystery & thriller.

Vedetele volumui sunt, în ordinea apariției: Lucian Dragoș Bogdan, Horia Gârbea, Anamaria Ionescu, Ștefania Coșovei, Rebeca Cojocaru, Petru Berteanu, Raymond Clarinard, Bogdan Hrib, Daniel Timariu, Teodora Matei, Ligia Enache, Monica Ramirez și Lucia Verona, cei mai mulți putând fi citiți și în alte volume de acest gen tipărite de către cei de la Tritonic.

Ideea volumul este una mai mult decât ingenioasă: povești crime thriller, îmbibate cu mystery, totul desfășurându-se în jurul unui fel de mâncare specific unui anumit timp al zilei.

Toate povestirile mi-au plăcut, fiecare având un element memorabil. Majoritatea au fost plasate în Bucureștiul cotidian, cu unele excepții, cum ar fi Oradea sau chiar o curte a unui rege din anii triumfători ai unui Vodă.

Au fost 3 povestiri care mi-au plăcut în special, de care nu m-am putut dezlipi până la sfârșit și care fiecare puteau fi transformate într-un roman individual fără probleme. Acestea sunt: cea scrisă de către Ligia Enache, Dulce ca moartea, cea de la Monica Ramirez, ADN Perfect Defect și povestirea lui Bogdan Hrib, Fusilli rossi, o nouă întâlnire de bun augur cu Stelian Munteanu.

Dacă cu Bogdan Hrib și al său personaj emblematic – Stelian Munteanu – m-am mai întâlnit, aceasta este prima oară când le citesc pe Ligia Enache și Monica Ramirez și sper eu, nici ultima, ele reușind să aducă 2 povești bine gândite, cu mistere bine construite, având parte de personaje credibile.

Dulce ca moartea ne aduce în prim plan un desert dulce ca moartea, iar ADN Perfect Defect ne prezintă o tipologie umană problematică și captivantă în același timp.

Nu vreau să dau prea multe detalii în ceea ce privește acțiunea fiecărei povestiri pentru că merită să le descoperiți dintr-o dată, fără prea multe amănunte ce pot să vă facă o imagine de ansamblu asupra povestirilor, ceea ce ar tăia din suspans și mister, elemente vitale pentru acest gen.

Vă recomand cu mare drag volumul, reprezintă o lectură ușoară, ce te face să te simți bine, în ciuda elementele grotești ale crimelor, te ține în suspans, asta pe fondul scriiturii foarte bune și a intrigilor bine dezvoltate.

Am scris și pe Booknation o recenzie, pentru cei doritori link-ul îl găsiți mai jos 👇

https://booknation.ro/recenzie-gastro-noir-povestiri-reunite-de-bogdan-hrib/

Publicitate

8 gânduri despre “Nr. 3 din 2020 – Gastro NOIR, povestiri reunite de Bogdan Hrib

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s