Nr. 7 din 2020 – Renovări. Amenajări interioare, de Mara Wagner

Îmi place la nebunie poezia și de ceva timp mă fascinează poezia românească, și noi având mulți poeți talentați care transmit sentimente profunde prin versuri.

Un astfel de exemplu este Mara Wagner, cu al său volum de poezie Renovări. Amenajări interioare, ce reprezintă lupta interioară a unei femeii ce trece printr-un divorț.

Lecturarea cărții a fost una anevoioasă deoarece am putut să simt puțin din durerea eului liric care în jurul vârstei de 40 de ani trece printr-o durere teribilă, iubirea și viața pe care o știa atât de bine fiind distruse de un divorț neașteptat.

Poate fi depășită criza? Sau e doar o iluzie, o încăpățânare sortită eșecului? La aceste două întrebări se încearcă să se răspundă în această carte, care mi-a plăcut tare mult, care mi-a prezentat o durere fără de sfârșit, o iluzie spulberată zgomotos și cu putere.

Avem parte pe lângă poezii și monolog dramatic și de puțină narațiune care întărește suferința unui suflet rănit, care este forțat să treacă printr-o criză existențială, procedeu foarte anevoios și dureros.

Femeia părăsită este forțată să se descopere din nou, să se acomodeze cu o durere sfâșâietoare și să facă aceste lucruri cu zâmbetul pe buze pentru a nu-și supăra odraslele și oamenii din jur.

Stările prezentate au dat dovadă de o actualitate cutremurătoare și de o familialitate des întâlnită, aproape că nu există linia dintre real și ficțional, totul rănește, până și liniștea și spațiul dintre versuri.

Vă las mai jos un exemplu de poezie ce transmite durere și crudul adevăr, acela că realitatea se poate schimba oricând și oricum, iar noi suntem lăsați cu consecințele ei.

Mimez.

Mă prefac că sunt mai bine, mă țin ocupată.

Creierul se va obișnui cu ideea, nu se va mai gândi la tine.

În cele din urmă, într-o bună zi am să mă trezesc că te-am uitat.

Vă recomand cu drag această carte, este un exercițiu greu, dar sublim expus al unei dureri ce oricând poate fi a oricăruia dintre noi.

Publicitate

Un gând despre “Nr. 7 din 2020 – Renovări. Amenajări interioare, de Mara Wagner

  1. Nu am citit o carte de poezii, dar asta parcă m-ar tenta. Subiectul este unul foarte interesant și ținând cont de recenzia ta, este unul cu un puternic impact emoțional asupra cititorului. Felicitări pentru recenzie, draga mea.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s