Nr. 8 din 2020 – Secrete de la Capra Chicotitoare, de Shann Nix Jones

Secrete de la Capra Chicotitoare este o carte scrisă de Shann Nix Jones sub formă de jurnal, o carte care ne aduce în prim plan întâmplări cât se poate de reale ale acesteia ce s-au desfășurat în jurul unor capre tare drăguțe.

Shann Nix Jones a fost până la vârsta de 41 de ani o jurnalistă americană de succes din San Francisco, care a condus spre culmile cele mai înalte o emisiune la radio, dar a cărei lume s-a prăgușit o dată cu anularea acesteia.

Se îndrăgostește de un britanic și se mută în Țara Galilor împreună cu fetița ei, dar după 5 ani se trezește din nou singură, fără un drum anume și cu doi copii de crescut.

După multe descurajări îl întâlnește pe Rich pe un site de dating și imediat se îndrăgostesc, ajungând cât de curând să se și căsătorească.

Rich este un galez get-beget care trăiește la o fermă de oi și alături de care va începe o afacere renumită cu capre, laptele produs de acestea fiind foarte benefic pentru corpul uman.

Cartea reprezintă istorisirea într-un mod personal a greutăților prin care a trecut Shann alături de familia ei pentru a-și face un trai din procesarea laptelui de capră. Este un jurnal al regăsirii de sine, al regăsirii unei vieți simple la țară dar care o împlinește pe eroina noastră mai mult decât premiile primite pentru emisiunea la radio.

Este o lectură motivațională, care te inspiră să îți urmezi inima și să nu îți abandonezi visele, care ne prezintă un model de femeie care a vrut o schimbare în stilul ei de viață și care nu s-a dat bătută la primul hop întâmpinat.

Viața la țară, viața în aer liber, unde ești aproape de natură este mult mai sănătoasă pentru corpul și mintea umană, care are nevoie de liniștea cerului și de libertatea pământului. E adevărat că greutățile sunt diferite, dar dacă nu te dai bătut și încerci cu toată puterea ta, atunci vei reuși să își croiești un trai modest, dar fericit.

Această lectură mi-a adus aminte de propria copilărie, eu petrecându-mi majoritatea timpului printre animale, ceea ce încă îmi face mare plăcere.

Au fost unele momente mai clișeice, dar cred că noi românii suntem învățați să trecem cu vederea anumite aspecte pe care alții probabil nu le-ar accepta așa ușor, dar asta e evident o părere pur personală.

Recomand lecturarea acestei cărți, este plăcută și rapidă și ne aduce un model de așa da, un model de viață trăită din plin, plus că avem parte de câteva rețete tare delicioase ce pot fi făcute cu ușurință în orice locuință.

Cartea o găsiți la editura ACT și Politon, atât în format fizic și e-book, cât și audio și mp3.

Publicitate

2 gânduri despre “Nr. 8 din 2020 – Secrete de la Capra Chicotitoare, de Shann Nix Jones

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s