Nr. 9 din 2020 – Kaleidoskop, de Andra Samson

Andra Samson ne aduce un volum de cinci povestiri-lentilă întrunite sub numele de Kaleidoskop.

Această carte este chiar debutul editorial al scriitoarei, care a câștigat pentru acest volum Premiul I la Concursul național al revistei „Rețeaua literară” – secțiunea proză.

Cartea ne prezintă 5 întâmplări diferite, dar care se leagă între ele printr-un element comun, cum ar fi o persoană sau chiar un ceas magic.

Așa cum a declarat scriitoarea, cartea poartă amprenta elementelor fantastice, trăsătură specifică operelor lui Mircea Eliade, acesta având o influență importantă asupra propriului ei stil.

Timpul în acest volum este o iluzie ce ține cititorul închis într-un labirint, unde întâlnim identități suprapuse și momente ce sfidează vremea și chiar moartea. Cele 5 povestiri formează 5 oglinzi ale unui prezent și trecut confuz, care se suprapun în momente inedite și surprinzătoare.

Misterul și fantasticul reprezintă esența lecturii, care de multe ori lasă cititorul în ceață, întrebându-se unde se duce firul narativ și cât din el este real și cât iluzoriu.

Acțiunea are loc în Bucureștiul interbelic și postbelic, lucru ce îi dă un nou strat de mister, nefiind ceva prezent de care să ne agățăm sau cunoscut de către cititorii de astăzi.

Lectura a fost una plăcută, dar și intrigantă, tot timpul fiind atentă să nu scap vreun element important pentru a nu pierde firul poveștii.

Numărul paginilor redus, de 96, face ca lectura să fie una rapidă, dar pot să spun că este consistentă, având parte de un ceas magic, care face ca timpul să treacă în revers sau o doamnă ce face salturi în timp, așa că cu siguranță că nu vă veți plictisi în timp ce călătoriți înapoi în timp alături de bogata imaginație a Andrei Samson.

Pentru ceiinteresați, cartea poate fi găsită pe site-ul celor de la Tritonic. 😊

Publicitate

3 gânduri despre “Nr. 9 din 2020 – Kaleidoskop, de Andra Samson

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s