Nr. 13 din 2020 – Ultima dorință, de Andrzej Sapkowski (seria Witcher – partea I)

Ultima dorință este prima carte din seria Witcher scrisă de polonezul Andrzej Sapkowski.

Cum am ajuns eu să citesc această carte?

Ei bine, după ce am fost fascinată de proaspătul serial apărut pe Netflix, ce îl are ca protagonist pe Henry Cavill, bineînțeles. Cărțile scrise Sapkowski au fost mai întâi adaptate în jocuri video de succes, iar mai acum într-un serial pe cunoscuta platformă de streaming.

Mă bate puțin gândul să încerc și jocurile video, asta după ce am auzit că se aseamănă atât cu cărțile, dar și cu serialul.

Oricum, lecturarea acestei prime cărți a fost o adevărată plăcere.

Un aspect ce m-a surprins la această carte este faptul că este o carte de povestiri, și nu un roman de sine stătător.

Cartea urmărește aventurile lui Geralt de Rivia, un vânător de moștrii cu părul alb și ochii sclipitori.

Încă de la începutul lecturii suntem transpuși într-o lume medievală cu căpcăuni, monștrii de tot felul, duhuri răzbunătoare și vrăjitoare cu puteri nebănuite, ceea ce face ca universul Witcher să fie unul magic și feeric.

Se aseamănă cu universul lui Tolkien, autorul inspirându-se din cărțile populare cu Frodo, dar reușește să ne aducă povești noi, cu un suflu nou și interesant, ceea ce te face să nu vrei să lași jos cartea începută.

Eu nu mă dau în vânt după geniul fantastic, dar pot să spun că acest univers al lui Geralt m-a cucerit. Toate povestirile prezentate mi-ai plăcut, toate au avut acel ceva ce m-a atras spre poveste, ceea ce m-a făcut investită în lectură și care m-a lăsat să vreau mai mult.

De-abia aștept să citesc toată seria, care din fericire este tradusă la editura Nemira, având parte chiar de un nou design mai mult decât atrăgător.

Nu contează dacă ați văzut serialul înainte, la fel cum am făcut și eu, tot veți fi uimiți de povestioarele prezente în carte, unele dintre ele neapărând în show.

Vă recomand cu mult drag această carte, care cuprinde câteva aventuri ale lui Geralt printre ținuturile aventuroase ale unui regat vrăjit, în care veți putea descoperi personalitatea vânătorului care ucide cu sânge rece, dar care are și momente când i se domolește inima, cât și provocările prin care acesta trebuie să treacă pentru a scoate adevărul la iveală.

Atât cartea, cât și serialul sunt numai bune de binge reading/watching, Sapkowski/Cavill reușind să capteze cititorul/spectatorul prin magia unei noi lumi unde Geralt își merită locul din frunte.

Eu de-abia aștept să citesc volumul II, care se anunță a fi și mai bogat în aventuri, cât și sezonul II din serial!

Publicitate

4 gânduri despre “Nr. 13 din 2020 – Ultima dorință, de Andrzej Sapkowski (seria Witcher – partea I)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s