Nr. 14 din 2020 – Iarna crimelor perfecte, de Tony Mott

Iarna crimelor perfecte este o carte mystery & thriller scrisă de Tony Mott.

Cartea este foarte recent apărută, lansarea având loc în luna decembrie a anul trecut, iar evenimentele prezentate au loc în timpul iernii, deci este numai bună de citit în aceste săptămâni fruguroase.

Cartea aceasta are toate ingredientele de a fi un mystery thriller bun: o intrigă bine gândită, personaje bine conturate și o acțiune rapidă și captivantă.

Cartea ne spune povestea lui Gigi (Regina) Alexa, un medic legist pe care o urmărim pe parcursul unui caz ce pare de nedeslușit.

Psihiatrul Ion Fora este găsit carbonizat după explozia garajului și cu toate că totul pare a fi fost un accident teribil, câțiva dintre pacienții săi sunt anchetați ca suspecți, scoțând la iveală destine cu trecuturi nebănuite.

Printre foștii pacienți ai psihiatrului se numără și Gigi, care are un trecut mult mai complicat decât se presupunea la început.

Lecturarea a fost plăcută, m-a ținut în priză până la sfârșit, reușind să mă surprindă cu finalul culminant.

Am rămas surprinsă de talentul doamnei Mott, care mi-a dovedit încă o dată că și scriitorii români pot construi un roman mystery & thriller de bună calitate.

Nu vreau să vă dau prea multe detalii legate de subiectul cărții, pentru a nu divulga amănunte ce v-ar putea altera lecturarea. Însă, pot să vă spun că am descoperit o nouă eroină dintr-o serie ce se anunță a fi plină de suspans, pentru că da, se pare că Tony Mott ne pregătește seria Gigi Alexa, care cu siguranță va face față greilor genului, cum ar fi Jo Nesbo sau M.J. Arlidge.

Tot ceea ce vă pot spune este faptul că vă recomand cu mare căldură această carte, fiind numai bună pentru zilele geroase de iarnă.

Publicitate

10 gânduri despre “Nr. 14 din 2020 – Iarna crimelor perfecte, de Tony Mott

  1. Dacă mai citesc multe de la tine wishlistul meu va crește considerabil. Felicitări pentru recenzie. Am o reticență în privința autorilor români, dar aici parcă aș risca pentru că de, e thriller și „je” iubește thrillerele.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s