Nr. 15 din 2020 – N sau M?, de Agatha Christie

N sau M? este cel de-al treilea roman din seria Tommy and Tuppence scrisă de regina genului polițist, Agatha Christie.

Aceasta este cea de-a doua carte citită de mine din această serie și pot să spun că și de data aceasta am rămas uimită de cât de diferit este stilul scriitoarei față de cărțile lui Poirot sau Miss Marple. Mi se par foarte diferite cărțile între ele, poate și pentru că seria Tommy and Tuppence se desfășoară în jurul celor două războaie mondiale, crimele și mistere fiind strâns legate de spioni ai războiului și interese internaționale.

Însă, pot să spun că îmi place de cuplul Tommy și Tuppence, pe care acum îl regăsim în cel de-al doilea război mondial, cu nimic de făcut, tânjind după o ocupație atât mintală, cât și fizică.

Anglia se confruntă, pe lângă raidurile germanice, cu o amenințare mult mai înspăimântătoare – inamici din interior, ceea ce înseamnă că nu pot fi în siguranță în ședințele ce decid viitorul țării.

Un cuplu de naziști fanatici pozează drept englezi onești, iar prinderea lor este o misiune foarte dificilă de îndeplinit, având în vedere că aceștia pot fi absolut oricine, chiar și cei mai liniștiți oameni.

Tommy și Tuppence sunt chemați în ajutor, aceștia urmând să stea sub acoperire la hotelul Sans Souci, unde se bănuiește că se află și cei doi spioni naziști.

Lectura este una plăcută și rapidă, suspansul este la cote înalte, așa cum ne obișnuiește Agatha Christie în toate romanele sale, fiind o lectură numai bună pentru a te relaxa și a-ți antrena simțul de detectiv.

Mi-a plăcut cum au evoluat personajele, finalul surprinzător și relația dintre soții Tommy și Tuppence, un cuplu foarte simpatic și bine conturat.

Recomand cu multă căldură această carte, care se pliază mai mult pentru iubitorii de romane cu spioni de război, unde soarta unei țări este în joc, așa cum vedem de multe ori în romanele lui Lee Child sau Tom Clancy.

Publicitate

2 gânduri despre “Nr. 15 din 2020 – N sau M?, de Agatha Christie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s