Nr. 21 din 2020 – As time goes by, de Mary Higgins Clark

Anul acesta mi-am propus să citesc minim câte o carte în engleză pe lună, asta pentru că am câteva care mă așteaptă pe raft aduse din Australia sau luate din țară și de multe ori este mai bine să citești o carte în limba ei maternă, traducerea putând să piardă din mesaj.

Duminica aceasta am ales As time goes by de la Mary Higgins Clark, o scriitoare americană de mare succes, denumită regina suspansului. Din nefericire, scriitoarea ne-a părăsit chair la sfârșitul lunii ianuarie, lăsând în urmă o moștenire bogată de 46 de cărți, din care eu sper să citesc cât mai multe.

As time goes by este o lectură ușoară, rapidă, “de duzină” aș putea spune, suspansul nefiind la cote prea înalte, dar cu toate acestea am citit carte în câteva ore, nefind nici o secundă plictisită de subiect.

O reporteriță încearcă să își găsească mama adoptivă chiar când i se încredințează un caz de mare vâlvă legat de o femeie ce este acuzată că și-a ucis soțul bolnav de Alzheimer.

Bineînțeles, bărbatul a fost bogat, lăsând ca moștenitori pe soția acuzată de crimă și un fiu care are probleme financiare.

Acuzata, pe numele de Betsy Grant, este sfătuită să accepte o rezolvare mai rapidă a anchetatorilor, dar ea nu renunță și luptă ca să își dovedească nevinovăția.

Cartea are parte 2 decoruri principale: casa răposatului și curtea de judecată, dialogul fiind pregnant pe toată durata lecturii ceea ce face ca paginile să curgă rapid.

Mie mi-a plăcut cartea, în ciuda faptului că nu a avut o doză prea mare de suspans, criminalul fiind ușor de elucidat. A fost o lectură de duminică relaxantă, nu ceva foarte serios, fiind ceva ce chiar aveam nevoie după o săptămână plină.

Sunt sigură că Mary Higgins Clark are romane mult mai bune, pentru care este și renumită de altfel, care cred că din când în când nu strică o lectură ușoară, rapidă și relaxantă.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s