Nr. 24 din 2020 – Clubul 5 a.m. Fii stăpân pe dimineața ta! Fă-ți viața mai bună!, de Robin Sharma

Clubul 5 a.m. Fii stăpân pe dimineața ta! Fă-ți viața mai bună!, este o carte de dezvoltare personală scrisă de renumitul Robin Sharma, adusă în limba română de cei de la Act și POLITON și poate fi citită în format fizic și ebook, cât și ascultată în format audio și mp3.

Romanul motivațional poartă cititorul în diferite zone ale Pământului, cum ar fi India sau Roma, unde, cu ajutorul unor personaje simbolice, îi sunt predate anumite lecții care să îl ajute să își trăiască viața mai bine.

Lectura este una rapidă, dar care conține multe puncte la care este bine să reflectezi, așa că din punctul meu de vedere nu este indicat să o citești foarte repede. Sau, dacă vrei să o parcuri rapid, poți să îți însemni anumite pasaje la care să revii mai târziu.

Pot să spun că această carte mi-a plăcut, dar nu la fel de mult ca Esențialismul, poate și pentru că s-a lungit mult prea mult.

Cu siguranță că a avut multe idei bune, care pot ajuta chiar și omul de rând, dar au fost multe elemente inutile, cum ar fi povestea personajelor, pe care s-a insistat puțin cam mult.

Eu am tot auzit că persoanele cele mai de succes din lume au un program foarte strict, pe care îl urmează cu dârzenie, iar trezitul de dimineață face parte din rutina lor, dar nu m-am gândit că poate fi aplicat în viața omului de rând.

Clubul 5 a.m. reprezintă grupul de oameni care vor o schimbare radicală în viața lor, schimbare ce îi va duce ușor, ușor, pe culmile succesului. Așadar, adepții clubului se trezesc în fiecare dimineață la ora 5, când, pentru 1 oră, urmează un program strict menit să îi ajute pentru toată ziua.

Formula 20/20/20 este cea care ghidează această primă oră, care este împărțită astfel:

-primele 20 de minute sunt rezervate trupului, când sunt încurajate exercițiile fizice pentru a-ți antrena corpul, dar și mintea.

-următoarele 20 de minute sunt pentru meditație, atunci când te gândești la tine, încercând să fi recunoscător pentru ce ai, cât și pentru rugăciune

-ultimele 20 de minute sunt rezervate învățării, atunci când este bine să asculți audiobook-uri sau să citești lucruri folositoate.

Sub nici o formă nu este recomandat statul pe telefon sau tabletă, care este de evitat și înainte cu vreo 2 ore înainte de somn.

Autorul crede că cele 5 atuuri ale geniului, și anume: concentrarea mentală, energia fizică, voința personală, talentul original și timpul zilnic se află la nivelul cel mai ridicat dimineața.

Acest lucru este adevărat pentru multă lume, fiind puntea se separă omul de rând de geniul ce își lasă o amprentă vizibilă în lume.

Purtați un război împotriva slăbiciunii și lansați o campanie împotriva spaimei. Puteți cu adevărat să vă treziți devreme. Și este o necesitate să faceți astfel dacă vă aflați în căutarea extraordinară a unui statut legendar.

Aveți mare grijă de prima parte a zilei, și restul ei se va rezolva aproape de la sine. Fiți stăpâni pe dimineața voastră! Făceți-vă viața mai bună!

Cartea nu este scrisă precum alte cărți de dezvoltare personală, având un tipar neobișnuit, cel al unei povești. Acest lucru mi s-a părut un pic ciudat și parcă preferam varianta clasică, cu toate că nu pot să zic că m-a deranjat foarte mult.

Revenind la problema avută și în Esențialismul, aceea că multe exemple sunt date pentru persoanele deja aflate pe o treaptă ridicată a ierahiei.

Cred că da, se poate ca orice persoană să se trezească la ora 5, dar acest lucru poate fi mai dificil atunci când trăiești într-un bloc, unde pereții sunt subțiri de poți trezi vecinii cu exercițiile tale cu noapte în cap.

În plus, nu toată lumea e menită să fie great, să fie de succes, asta pentru că nu toți avem aspirații sau voința necesară să lucrăm din greu ani de zile, neavând resursele necesare pentru un început serios, și asta doar pentru un vis ce nu îți pune pâine pe masă.

Vacanțele de 2-3 luni, așa cum unii dintre cei prezenți în carte procedează, sunt un vis de neatins pentru marea majoritate a lumii, care și dacă au 2 săptămâni de conceediu, o petrec curățând sau reparând apartamentul.

Eu recomand cartea, are multe puncte bine definite care te pot ajuta în viața de zi cu zi, cum ar fi să fi bucuros pentru tot ce ai, dar și unele care sunt mai greu de aplicat în viața omului de rând, care are un program plin și haotic.

„Ziua de mâine este o promisiune, nu un fapt. Bucurați-vă de fiecare dimineață și apreciați fiecare zi pe care o aveți pe pământ. Asumați-vă riscuri îndrăznețe, dar asigurați-vă ascultând de bunul-simț. Echilibrați o viață trăită de parcă ziua de mâine nu ar mai fi cu un comportament care să spună că veți trăi de-a pururi. Astfel încât, atunci când va veni într-adevăr sfârșitul, să știți că ați trăit viața ca pe o demonstrație măreață a capacității de a fi legendar pe care o poartă în sine fiecare ființă umană.”

 

Publicitate

3 gânduri despre “Nr. 24 din 2020 – Clubul 5 a.m. Fii stăpân pe dimineața ta! Fă-ți viața mai bună!, de Robin Sharma

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s