Nr. 29 din 2020 – Acid sulfuric, de Amelie Nothomb

Acid sulfuric este o carte scrisă de belgianca Amelie Nothomb, ce reprezintă o combinație între Big Brother și Jocurile foamei.

Lectura în sine este foarte rapidă, puțin peste 180 de pagini, dar formatul cărții este unul mai mult decât generos cu spațierea, așa că paginile pur și simplu zboară.

Cu toate că ultima lectură de-a Ameliei m-a dezamăgit profund, tot nu am putut rezista tentației de a-i continua seria, așa că am zilele astea am citit Acid sulfuric, care s-a dovedit a fi mult mai ok.

Lectura are un subiect foarte interesant, o reinterpretare a lagărelor naziste. Niște oameni sunt aleși aleatoriu și închiși într-un lagăr unde sunt bătuți, puși la munci grele și subnutriți, tot timpul fiind filmați și difuzați la televizor.

Nu pot să spun că mi-a plăcut foarte mult cartea, care deși are un subiect profund și sensibil, nu a fost dezvoltată destul. Personajele sunt descrise în trecere, fără aprofundare, ceea ce a făcut lectura să fie una în care nu m-am implicat prea mult emoțional, neavând timp să se construiască o relație cititor-personaj.

Am scris mai multe despre subiectul cărții într-o recenzie pe Booknation.

Oricum, voi continua cu seria Amelie Nothomb, că poate, poate voi găsi o nouă lectură bună

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s