Vai, de când am așteptat să citesc cartea aceasta!
Sunt o mare fană a genului thriller, iar recomandarea lui Stephen King – „Daca vă plac cărțile mele, o să vă placă și asta.“ – m-a atras și mai mult spre această lectură, care a ajuns foarte rapid în fruntea bestseller-urilor din toată lumea.
Omul de cretă reprezintă debutul editorial al britanicei C.J. Tudor, scriitoare despre care la început am crezut că este româncă.😅
Cartea se folosește de două planuri narative, cel al prezentului din 2016 și cel de acum 30 de ani, din 1986, având în prim plan aceleași personaje în postura de adulți, respectiv de copii de 12 ani.
Thrillerul psihologic ni-l prezintă pe Eddie, care este un elev cât de cât silitor, ce își petrece tot timpul liber alături de pritenii lui. Un accident nefericit din timpul unui bâlci îl aduce față în față cu domnul Halloran, cel ce va deveni Omul de cretă.
Ediie și prietenii săi folosesc creta ca mijloc de a-și lăsa mesaje, dar acum apar desene ce figurează un om de cretă, desene ce îi vor duce pe puști în apropierea unui cadavru.
30 de ani mai târziu, misterul crimei încă plutește în aer, iar atmosfera intrigantă captează cititorul.
Mi-a plăcut lectura, care a curs foarte repede, vrând să aflu cât mai repede cum se termină povestea. Am fost încă de la început captivată de povestea lui C.J.Tudor, care a conturat personajele în așa măsură încât să aibă ce spune atât la vârsta de 12 ani, dar și la 42.
Pot să spun că mă așteptam să îmi placă și mai mult, dar de multe ori aceste thrillere psihologice țin mai mult de atmosfera creată decât de efectele fulger ale unui roman crime fiction.
Recomand cu multă căldură cartea, mai ales celor în căutarea unei lecturi cu ritm alert, dar și cu pasaje lente, care se axează mai mult pe atmosfera creată și tensiunea ce ajunge la cote promițătoare pentru un thriller psihologic.
De-abia aștept să citesc și următoarele cărți ale scriitoarei britanice, care pare a fi următorul Stephen King, lucru de care sunt mai mult decât încântată.
2 gânduri despre “Nr. 32 din 2020 – Omul de cretă, de C.J. Tudor”