Nr. 35 din 2020 – Experimentul Păpușa, de Dănuț Ungureanu

Experimentul Păpușa este cea mai recentă carte a lui Dănuț Ungureanu, apărută la sfârșitul anului trecut la editura Tritonic.

Cartea reprezintă o tragicomedie a zilelor noastre, unde autorul se folosește de satiră pentru a ridiculariza viața politică a unei țări ce nu are cum să nu fie România.

Viața în această țară este condusă de un anumit “individ” pe numele de Vadim, ce domnește prin puterea cuvântului și a promisiunilor false.

Mi s-a părut comică alegerea numelui lui Vadim, ori a fost o coincidență ori s-a vrut o ridicularizare a faimosului Vadim Tudor.

Lectura urmărește un tânăr, Andreas, cu un IQ foarte ridicat care vrea să trăiască la maxim și să descopere tot ceea ce lumea are de oferit. Dar acesta alege să încerce politica, un mediu ce curând va descoperi că nu este ceea ce păre a fi, unde aparențele sunt totul și unde se fură și minte într-o veselie.

Caracteristicile principale ale cărții sunt absurditatea și umorul negru, care uimesc cititorul prin detaliile uimitoare ale unei comunități corupte ce de multe ori nu părea foarte departe de realitatea pe care o trăim în zilele noastre.

Viața politică este satirizată într-un tablou perfect realizat pentru societatea de azi.

Avem parte și de intrigă, suspans și o doză de thriller, care împreună ne aduc o lectură rapidă și condesată.

Cu toate că am citit romanul destul de repede, pot să zic că nu a fost exact pe gustul meu, eu nefiind fana satirelor politice.

Cu toate acestea, eu o recomand împătimitorilor de acest gen, care o vor găsi savuroasă și plină de adevăr.

Publicitate

Un gând despre “Nr. 35 din 2020 – Experimentul Păpușa, de Dănuț Ungureanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s