Nr. 36 din 2020 – Bărbații sunt niște porci, de Rodica Ojog-Brașoveanu

Îmi place la nebunie stilul Rodicăi Ojog-Brașoveanu, pe care o consider fără doar și poate scriitoarea mea favorită din țara noastră. Cărțile ei mă bine dispun tot timpul, iar umorul și ironia ei se ridică tot timpul la așteptări.

Ultima carte citită de la Rodica Ojog-Brașoveanu este intitulată Bărbații sunt niște porci, o lectură care încă din titlu satirizează sexul masculin. Totuși, cartea expune fără pudoare atât defectele bărbaților, cât și ale femeilor, nefăcând vreo discriminare aparte.

Cartea este mai mult o continuare a volumui Grasă și proastă, ce ne prezintă întâmplări cât se poate de verosimile, ce i se pot întâmpla oricui.

Nu lipsesc doza de mister specifică marei doamne a literaturii românești sau umorul ce abundă în toate cele 17 povestiri prezente în carte.

Romanul se bucură de un ritm alert, ce ne aduce în prim plan personaje obișnuite, deseori având parte de un final neașteptat.

Povestiri sunt savuroase și picante, având parte de detalii intime ale unor personaje foarte bine alese de Rodica.

Pot să spun că mi-au plăcut toate cele 17 povestiri, dar cu siguranță că au fost unele pe care le-am încununat ca favorite, printre care se numără Un revelion a la Liz Taylor, ce ne prezintă o femeie ce dă anunț la ziar în căutarea unui bărbat tinerel pentru a putea petrece Anul Nou cu el la un hotel din Constanța.

Recomand cartea cu mult drag, este o lectură nemuritoare, ce poate fi citită și 50 de ani de acum încolo, cu povești de iubire, trădare, ironie, umor, morală și mister.

Eu cu siguranță vreau să o recitesc la un moment dat, la fel cum toate cărțile Rodicăi sunt perfecte pentru lecturi repetate.

Publicitate

2 gânduri despre “Nr. 36 din 2020 – Bărbații sunt niște porci, de Rodica Ojog-Brașoveanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s