Nr. 39 din 2020 – Dacă fug, de Terri Blackstock

Dacă fug este un thriller scris de americana Terri Blackstock ce face parte dintr-o trilogie ce o are ca protagonistă pe Casey Cox.

Am fost foarte entuziasmată de lecturarea acestei cărți, eu fiind o mare fană a thrillerelor polițiste cu tente de mystery și suspans.

Cartea promite un thriller bun ce debutează cu scena crimei lui Brent, un jurnalist, care este găsit înjunghiat de șase ori în propria casă. Cea care îl găsește este chiar cea mai bună prietană a sa, Casey, care se panichează și decide să fugă de la locul crimei, cu toate că amprentele ei sunt peste tot.

Își cumpără primul bilet de autobuz ce pleacă din oraș, iși tunde părul, și-l vopsește și pleacă într-o călătorie pe o durată determinată.

Bineînțeles că poliția este pe urmele ei, dar familia decedatului, familia Pace, decide să ia investigația în propriile mâini și angajează un detectiv particular în speranța de a o găsii pe Casey mai repede.

Dylan, un fost militar ce suferă de stres posttraumatic, este încântat de idee, fiind un bun prilej de a dovedi celor din poliție că merită un post în secția lor.

Povestea ne este prezentată din două perspective: cea a lui Casey și cea a lui Dylan, ce alternează, urmărind firul poveștii în ordine cronologică.

Mi-a plăcut cartea, se citește foarte ușor, are multe elemente bune de thriller polițist, dar și o prezentare plină de mister.

Însă, pot să spun că am avut așteptări puțin mai mari de la carte. Pentru mine nu a fost prea greu să îmi dau seama cum se vor derula evenimentele. Am fost puțin deranjată de faptul că Dylan nu putea vedea adevărul despre implicarea lui Casey la crimă, cu toate că oricine ar fi putut ghici acest lucru.

Mi-a plăcut de Casey pentru că e genul de cititoare de cărți polițiste, astfel că știe că trebuie să se facă nevăzută pentru a nu fi prinsă. Totodată, este și fiică de polițist, ai cărui moarte încă ridică suspiciuni în ochii familiei lui.

Lectura începe foarte bine, cu o crimă plină de suspans, dar pe parcurs nu se întreține această stare, acțiunile urmate de către personaje fiind mult prea clișeice și fără imaginație.

Mi-a plăcut faptul că acțiunea nu s-a lungit la nesfârșit, lectura având un ritm alert, făcând-o perfectă pentru o lectură ușoară, dar plăcută.

Cartea o puteți găsi la editura ACT și Politon în format fizic, ebook, audio book și mp3. Eu o recomand atât în format fizic, cât și audio book, muzica și intonația personajelor putând juca un rol foarte important în crearea atmosferei, un element vital pentru acest gen.

Publicitate

3 gânduri despre “Nr. 39 din 2020 – Dacă fug, de Terri Blackstock

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s