HeyDay Books este una dintre cele mai noi edituri de pe piața românească, o editură ce își propune să aducă publicului cititor autohton cărți ce inspiră, ce sensibiliează, ce aduc un surplus de emoție și poveste.
Editura a luat naștere anul trecut la Bacău și pot să mă mândresc cu faptul că sunt printre primii susținători ai acesteia, cel puțin pe planul online, iar acum sunt tare fericită pentru că am fost alintată cu primele două volume, Graffiti și Povestea funcționarului ce a devenit cuier.
Astăzi voi vorbi puțin despre Graffiti, o carte subțirică scrisă de craioveanul Cristi Nedelcu.
Ceea ce m-a atras la carte, în primul rând, a fost ideea acesteia. Scriitorul și-a imaginat diferite povești de viață, unele mai fericite, altele mai triste, pornind de la desenele de pe stradă.
Așa cum ne spune chiar scriitorul însuși, zidurile unui oraș ne spun povestea reală a acestuia și dacă stăm să cugetăm puțin la ele, ne putem imagina diverse destine umane.
Poveștile lui Nedelcu abundă în intrigi ingenioase și finaluri neașteptate, ba chiar avem parte și de părerile personale ale craioveanului în narare.
Cel mai mult mi-a plăcut prima poveste, Hoața de povești dar și Păpușa care face păpuși.
Unele povești își au rădăcina în imagini, iar altele în citate, cum ar fi:
Adevărul nu mulți și-l pot permite,
I still love you,
Citește cărți, nu citate.
Recomand cartea cu mare drag, este o lectură ușoară și rapidă, dar plină de imaginație și ingeniozitate. Are un farmec aparte și pot să spun că m-a făcut să fiu mai atentă la zidurile orașului, asta pentru că fiecare clădire, fiecare inscripție poartă o poveste în spate ce așteaptă să fie ascultată.
Un gând despre “Nr. 40 din 2020 – Graffiti, de Cristi Nedelcu”